AddToAny

- Vi fokuserer på muligheter - ikke begrensninger

Rundt 60 ansatte og slakting av 16 000 storfe og 50 000 småfe - i tillegg til skjæring og produksjon/foredling. Dette er forutsetningene for det nye slakteriet på Otta som nå er vedtatt realisert. Om et snaut år skal prøveslakting ved Gudbrandsdalen Slakteri på Otta settes i gang.
Det er bedriften Jæder Ådne Espeland i Rogaland som har gjort det mulig å realisere dette slakteriprosjektet med en total kostnadsramme på 300 millioner kroner. Selskapet går inn med godt og vel 70 millioner kroner i prosjektet og vil da sitte på en eierandel på rundt 90 prosent. På spørsmål om hva som var den utløsende faktor for å «trykke på startknappen», svarer daglig leder Guro Espeland dette:

Fersk beslutning
- Det var flere faktorer som falt på plass samtidig. I Rogaland/Jæren har vi et lite område med flere slakterier, mens i Gudbrandsdalen har vi mange bønder/produsenter, men uten et lokalt slakteri. Selv om det er tilstrekkelig slakterikapasitet i Norge totalt sett, mener vi at det er plass til et nytt, moderne slakteri i Gudbrandsdalen. Fremover tror vi at bærekraft og dyrevelferd vil bli enda viktigere. Vi kommer nok ikke til å spise mer kjøtt, men det er en fordel om det kjøttet som produseres er gjort på beste måten, sier Espeland som legger til at den formelle beslutningen ble tatt tidlig i sommer.
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøttbransjen

Produsenter må nå ha kontroll på både tilsetningene og restmengden i ferdige produkter, også fra naturlige kilder i råvarer og prosesser.
Kjøttbransjen 06.10.2025
Frank Orheim og Jan-Arne Fjørstad har vært gjennom store endringer i kjøttindustrien.
Kjøttbransjen 06.10.2025
Gaselle-bedriften Hafjell Slakteri satser på verdens dyreste kjøtt.
Kjøttbransjen 06.10.2025
Kampen om dyrene preger hele sesongen. Alle slakteriene vil skaffe seg nok lam.
Kjøttbransjen 06.10.2025
Hvordan kan Norge styrke matsikkerheten i en stadig mer urolig verden?
Kjøttbransjen 06.10.2025

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt