Alle mediene redigeres i henhold til redaktørplakaten og vær varsom-plakaten.
Kjøkkenskriveren
Kjøkkenskriveren, tidsskrift for matomsorg, er et fagtidsskrift for ledere og ansatte i storkjøkken og kantiner. Bladet utgis av Kost- og ernæringsforbundet (tidligere NFED).
Målsettingen for Kjøkkenskriveren er til enhver tid å være det beste fagbladet for alle som jobber med matomsorg og produksjon av måltider i kantiner og institusjoner.
Temaene favner fra ledelse, drift og teknologi til oppskrifter og spesialkost. Fagartiklene i Kjøkkenskriveren er grundige, informative og faglig relevante både i storkjøkken, undervisning og matindustri. Bladet dekker også messer, fagkonferanser og konkurranser. Kjøkkenskriveren er uunnværlig for den som vil holde seg orientert om hva som skjer innen offentlig matomsorg.
Etter en årelang sykehusdebatt er det endelig vedtatt en løsning for Innlandet: Det skal bygges et nytt Mjøssykehus på Moelv. Sykehusene på Gjøvik og Hamar skal legges ned. - Nå har vi endelig fått noe å jobbe mot, selv om tidsperspektivet fortsatt er noe diffust, sier Ronny Olsbø, seksjonsleder avdeling matforsyning på Hamar sykehus.
Fersken, nektarin, aprikos, kirsebær, plomme, mandel og eple hører alle til rosefamilien, og en ting de har felles er at kjernene inneholder et naturlig stoff som heter amygdalin.
Messegeneral Kent Eivind Vorland tror god markedsføring mot bransjen med forhåndspåmelding var en av suksessfaktorene med årets A la carte-messe. Denne strategien gjorde at årets storhusholdningsmesse i Bergen nærmet det seg besøks- og aktivitetsnivået som var før pandemien.
Fjordland fyller hyllene med flere smakfulle nyheter denne høsten, og utvalget favner retter fra det kinesiske, asiatiske, italienske og indiske kjøkkenet.
Mariel Bull har mer enn 10 års erfaring fra delikatessebutikken Gutta på Haugen i Oslo, og har fulgt utviklingen av norsk ost nøye. Som prosjektleder for Oste-VM 2023 har hun gjort nok et dypdykk i det mangfoldige ostelandskapet. Her gir hun matnyttige tips til ostebordet.