Alle mediene redigeres i henhold til redaktørplakaten og vær varsom-plakaten.
Kjøttbransjen
Kjøttbransjen er et faglig, markeds- og næringspolitisk organ for den private kjøttbransjen i Norge. Bladet representerer alle ledd i bransjen fra slakterier via foredling og industri til detaljist. Kjøttbransjen representerer den private kjøttbransjens interesser overfor myndighetene, andre media, konkurrerende omsetningsorganisasjoner og betydelige kundegrupper.
OSLO Matsentralen Oslo har vært tydelig på behovet for og ønsket om en ressursperson fra kjøttbransjen i styret. Nå har daglig leder ved Fatland Oslo, Ove Malvin Knutsen, tatt utfordringen.
Karbondioksid (CO2) er den viktigste gassen som brukes ved gasspakking fordi den hemmer veksten til bakterier og mugg. Dette er direkte relatert til mengde CO2-gass oppløst i kjøttet. Denne unike fordelen går man glipp av ved pakking i vakuum som for eksempel ved Skin-Pack.
I fjor anskaffet Animalias pilotanlegg et nytt instrument for måling av fett i produkter. Instrumentet MeatMaster er et avansert og automatisert system basert på røntgen, og kan måle fett i produkter med stor nøyaktighet, også «in-line» ved høye produksjonshastigheter.
LONDON Vegetarianere sliter mer med depresjoner enn kjøttspisere. Det viser ny forskning på nesten 10 000 britiske menn. Forskerne trekker også frem norske tall som forteller det samme.
Rundt 60 ansatte og slakting av 16 000 storfe og 50 000 småfe - i tillegg til skjæring og produksjon/foredling. Dette er forutsetningene for det nye slakteriet på Otta som nå er vedtatt realisert. Om et snaut år skal prøveslakting ved Gudbrandsdalen Slakteri på Otta settes i gang.