Alle mediene redigeres i henhold til
redaktørplakaten og vær varsom-plakaten.

Gravplassen

gravplassen
Bladet Kirkegården ble stiftet for 46 år siden under navnet Kirkegårdskultur. Bladet henvender seg til omlag 2000 fagutøvere i forvaltningsapparatet knyttet til drift av norske kirkegårder, med hovedvekt på medlemmene i Norsk forening for kirkegårdskultur.Bladet retter seg mot fagets utøvere i form av praktiske artikler knyttet til driften av det helhetlige kirkegårdsanlegget, fra pleie, anlegg og formgivning av selve kirkegårdsparken til mer praktisk orientert teknologi og metodeverk knyttet til gravferden, krematorieteknikk med videre.
Opplag: 1 244
Frekvens: 4 utgaver pr år
Gravplassen
Ishallveien 24
Stavanger
Tlf +4791887575
Faks
Redaktør
Alf Bergin
91 88 75 75
kirkegaarden@kirkegaardskultur.no
Annonseansvarlig
Eirik Stople
97 60 69 69
eirik.stople@gravplasskultur.no

Utgiver:

Norsk Forening for Kirkegårdskultur


Trykkeri:

Erik Tanche Nilsen, Skien

Artikler fra mediet

Forvaltninger ønsker tydeligere ansvar for båreromskaPasitet
Flere forvaltninger ønsker tydeligere ansvar for kommunens båreromskapasitet. Det får de ikke.
Gravplassen 02.10.2020
Lokale vedtekter - om godkjenning og kunngjøring
Gravplassmyndigheten i en kommune skal endre de lokale vedtektene for gravplassene og ønsker informasjon om hvordan de skal gjøre dette. (Artikkelen er en fortsettelse av «Spør meg» fra Gravplassen 2 - 2020).
Gravplassen 02.10.2020
Fagdager med spennende strømmeprosjekt
Årets fagdager ble historiske. Pandemiutbruddet har ført til at svært få organisasjoner i år gjennomfører sine planlagte arrangement. Gravplassforeningen tok høyde for at ikke alle ønsket å reise i disse tider, og tilbød derfor strømming av hele arrangementet.
Gravplassen 02.10.2020
Nytt æresmedlem i Gravplassforeningen
Kirsten G. Lunde ble under årets fagdager i Molde utnevnt til nytt æresmedlem i Gravplassforeningen.
Gravplassen 02.10.2020
Fra «kirkegårdsbestyrer» til gravplassforvalter
- Vi begynner ute, sier Eva Larsen idet vi møter henne for en omvisning på vakre Steinsskogen gravlund i utkanten av Bærum. For selv om hun i dag er ansatt i kommunens gravferdsadministrasjon, trives den tidligere driftslederen for denne gravlunden, best ute i felten.
Gravplassen 02.10.2020
- Et fagfelt som ikke prioriteres
Dette er underlig siden det er nettopp gravplassforvaltningene som skal håndtere dødsfall. Hvem skal ellers håndtere en eventuell økning av dødstallene på grunn av pandemien?
Gravplassen 02.10.2020
Har koronapandemien påvirket din arbeidssituasjon?
Koronapandemien har snudd opp ned på samfunnet, og gitt store konsekvenser for de fleste. Også for de som jobber på og med gravplassene. En spørrerunde gir et innblikk i hvordan pandemien takles rundt om i landet.
Gravplassen 02.10.2020
En vandring på Hol gamle kyrkjegard
Det er få steder vi blir mer tankefulle enn når vi vandrer på en gravplass. Vi tenker på og savner dem som sto oss nær, vi minnes bekjente og vi reflekterer over vår egen begrensede tid her på jorda. Døden er ukjent og kan være vanskelig for oss. Ordene strekker ikke alltid til. Vi får hjelp av symbolarven vår for å uttrykke tilhørighet, håp og trøst.
Gravplassen 02.10.2020
Ny nettbasert veileder
Gravplassrådgiver/gravplassrådgivningen presenterte under årets fagdager i Molde en ny nettbasert veileder. Den skal gi rammer for gode svar på utfordringer og spørsmål gravplassmyndighetene har.
Gravplassen 02.10.2020
Danske råd for mer vilt liv på gravplassen
Kirkegården.dk har viet hele utgave nr 4 2020 til natur på gravplassen. Her er noen av rådene for å få mer liv på gravplassen:
Gravplassen 02.10.2020

Sider

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt