AddToAny

- Min tid som redaktør for Gravplassen er over

Meldingen var: «Styret har valgt å terminere avtalen med ditt firma, Svart på Kvitt».
Det er med vemod jeg skriver min aller siste leder i fagbladet Gravplassen. Jeg er kry og stolt over jobben jeg har gjort. Men, også skuffet over at styret i Norsk forening for gravplasskultur valgte å si opp avtalen om produksjon av fagbladet Gravplassen.

Jeg hadde i flere måneder etterlyst en avklaring for arbeidet med papirutgaven og nettutgaven av Gravplassen. Det fikk jeg aldri. Styret fattet sitt vedtak om å terminere avtalen 20. mai. Jeg fikk en muntlig oppsigelse i et Teamsmøte 23. juni. Å avslutte en avtale med en samarbeidspartner du har hatt i 21 år, uten forvarsel, synes jeg er kritikkverdig.
Jeg har hatt ansvaret for Gravplassen (også under navnet Kirkegården) i 21 år. Fra 2019 bygget jeg opp nettsatsingen gravplassen.no.

I løpet av disse 21 årene har jeg hatt gleden av å møte et uttall interessante, engasjerte og ikke minst, hyggelige mennesker på gravplasser i hele Norge.

Jeg er glad for alle de flotte menneskene jeg har møtt. Dere gjør en utrolig viktig jobb. Jeg er glad for fremoverlente forvaltninger og aktører som tenker nytt. Jeg takker for mottakelsen jeg har fått på besøk til landets forvaltninger.

Jeg er også stolt over at mitt fagfelt, journalistikken, har vært den viktigste redskapen og pådriveren for å kunne gi dere lesere et uavhengig blad med godt faglig innhold. Til hjelp og inspirasjon i en travel arbeidshverdag. En fri og uavhengig presse, er grunnlaget for et demokrati som Norge.

Jeg håper Gravplassforeningen fortsetter å lage et fagblad som vil være til nytte og glede for leserne. Det fortjener dere.

Jeg ønsker Gravplassforeningen lykke til, når de selv tar over produksjonen av fagbladet Gravplassen.

Jeg skal ikke kjede meg. Nye oppgaver står for tur.

Ti-ti-to-to.

På gjensyn.


"...skuffet over at styret i Norsk forening for gravplasskultur valgte å si opp avtalen om produksjon av fagbladet Gravplassen."
(Alf Bergin)
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra Gravplassen

Søppelet hoper seg opp på gravplassene i Narvik. Nå ønsker driftslederen at reglene skjerpes. (Foto: Torgeir Mathisen) Driftsleder, Torgeir Mathisen. (Foto: Privat)
Gravplassen 10.10.2022
Av gravplassloven § 21 følger det at gravplassmyndigheten fastsetter vedtektene for gravplasser. Vedtektene skal godkjennes av Statsforvalteren i Vestfold og Telemark før vedtektene kunngjøres og trer i kraft.
Gravplassen 10.10.2022
Gravplassen 10.10.2022
Hvert fjerde år arrangerer den nordiske foreningen for gravplasser og krematorier nordisk kongress. 14. - 16. september gikk arrangementet av stabelen i Tampere, Finland.
Gravplassen 10.10.2022
Tema for Gravplassforeningens konkurranse «Årets beste» i 2023 er Livssynsåpne seremonirom. Frist for innsending av forslag er 1. mai 2023, og premien som lokker er et diplom og 10.000 kroner.
Gravplassen 10.10.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt