Alle mediene redigeres i henhold til
redaktørplakaten og vær varsom-plakaten.

Museumsnytt

museumsnytt
Museumsnytt går ut til abonnenter og alle medlemmer av Norges museumsforbund. Museumsnytt er landets eneste fagblad på museumssektoren og tar opp aktuelle faglige og kulturpolitiske tema. Bladet inneholder anmeldelser av bøker, utstillinger og websider og reiser aktuelle problemstillinger gjennom debattstoff og redaksjonelle artikler.
Museumsnytt
Universitetsgata 14
0164 Oslo
Tlf 97 08 04 66
Faks
Ansvarlig redaktør
Signy Norendal
97 08 04 66
signy@museumsnytt.no
Annonseansvarlig
John Larssen
22 09 69 19
93 49 93 04
22 09 69 39
john@media-team.no

Utgiver:

ABM-Media AS


Trykkeri:

Polinor AS

Artikler fra mediet

- Ut av et hull i jorden har vi skapt et helt nytt museum - et nasjonalmuseum i verdensklasse. Jeg tror ikke de som ikke har vært med på det kan skjønne hvor stort dette museet er, og hvor stor prosess det å lage det har vært.
Museumsnytt 05.09.2023
Utstillingen Beyond Barcode tar opp samtidsaktuelle tema som klimakrise og gentrifisering og spekulerer om fremtiden og hva vi har i vente. Den gjør det gjennom både forskning, kunst og publikumsmedvirkning.
Museumsnytt 05.09.2023
Hvordan kan NRKs kunstkritiker mene at Sverige ikke har noen 1800-tallskunstnere som kan måle seg med de norske?
Museumsnytt 05.09.2023
Utstillingen «Det eventyrlige - mellom myte og virkelighet» på Lillehammer Kunstmuseum setter fingeren på det som er et aktuelt og interessant kulturfenomen innenfor flere kunstfelt: den voksende interessen for myter, sagn og tradisjonshåndverk,
Museumsnytt 07.07.2023
Nasjonalmuseets presentasjon av sør-nederlandsk tegning fra 1500- og 1600-tallet byr på handlingsmettede allegorier og forseggjort anatomi - og tidlige eksempler på en landskapskunst som ga etterdønninger også i norsk gullaldermaleri.
Museumsnytt 30.06.2023
«Man må være klar over hvor på kloden man ligger plassert, og at det har en sikkerhetspolitisk betydning hvordan Svalbard forvaltes.
Museumsnytt 21.06.2023
En gammel gjenganger: Museene har digitalisert og tilgjengeliggjort en for liten andel av samlingene, og progresjonen er for dårlig. Siden 2019 har staten gitt Nasjonalbiblioteket nesten 100 millioner kroner årlig for å bistå museene.
Museumsnytt 19.06.2023
- Museene i Norge var en del av fornorskingspolitikken. Nå ønsker vi å være en del av forsoningspolitikken.
Museumsnytt 19.06.2023
«I kjølvannet av den store «Christian Krohg-debatten» tidligere i vår ligger noen vesentlige spørsmål knyttet til museenes valg, makt og kvalitetskriterier som vi i tidsskriftet Museum mener ikke er tilstrekkelig diskutert.
Museumsnytt 19.06.2023
Det er en utfordring å formidle et kontroversielt kulturuttrykk i endring til en sammensatt publikumsgruppe. I utstillingen "Dårlig stemning" lykkes Nasjonalbiblioteket i det store og hele med det.
Museumsnytt 18.06.2023

Sider

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt