Alle mediene redigeres i henhold til
redaktørplakaten og vær varsom-plakaten.

Advokatbladet

advokatbladet
Advokatbladet er et fagblad som utgis av Den norske Advokatforeningen, og distribueres til nitti prosent av alle landets advokater, samt til alle domstoler, til beslutningstagere i justispolitisk sektor og til ledere innenfor juristprofesjonene.
Bladet er et nyhetsmagasin som skriver om utviklingen i rettstilstanden, om justispolitikk, rammevilkår, etikk, om rettsvesenet, og om advokaters gjøren og laden. Bladet tar opp løpende temaer i den justispolitiske samfunnsdebatten, og er en viktig arena for debatt om utviklingen i advokatyrket.
Redaksjonelt har vi en åpen og kritisk linje, og arbeider etter retningslinjene i Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten.
Antall lesere: 26 000 (Gallup Fagpresse 15.2)
Opplag: 9 759
Frekvens: 10 utgaver pr år
Advokatbladet
Kr. Augustsgt. 9
0164 OSLO
Tlf 22 03 50 50
Faks 22 11 53 25
Ansvarlig redaktør
Nina Schmidt
905 43 683
915 59 602
nina@advokatbladet.no
Annonseansvarlig
Jannicke Isaksen
41 41 44 40
jannickeisaksen@outlook.com

Utgiver:

Den Norske Advokatforening


Trykkeri:

07 Media Aurskog AS

Artikler fra mediet

Advokatforeningen søker medlemmer til disiplinærutvalget: - Viktig for å ivareta tilliten til advokatstanden
Søknadsfristen er allerede fredag 30. oktober 2020. Advokatforeningen har til sammen syv regionale disiplinærutvalg som behandler klager på advokater i forbindelse med eventuelle brudd på Regler for god advokatskikk eller for høyt salær.
Advokatbladet 26.10.2020
- Et problem at advokatbransjen fortsatt er veldig homogen og blendahvit
Advokatforeningens kvinneutvalg bytter navn fra kvinneutvalget til mangfoldsutvalget.
Advokatbladet 26.10.2020
Høyesterett: Mobilbruk under stans for rødt lys eller i kø må ansees ulovlig
Under dissens har Høyesterett avgjort at bruk av mobiltelefon under en kortvarig trafikal stans der bilen fortsatt er en aktiv del av trafikken, innebærer en overtredelse av forbudet.
Advokatbladet 23.10.2020
Egil Hatling blir ny managing partner i DLA Piper
Fra 1. november vender Kaare Oftedal tilbake til stilling som partner i corporate-avdelingen.
Advokatbladet 23.10.2020
Mener ny MR-regel er forvirrende
Det er ingen grunn til å tro at Advokatforeningen kan presse gjennom en regel som Justisdepartementet mener er uegnet som forskrift, skriver advokat Stephan L. Jervell i dette innlegget.
Advokatbladet 23.10.2020
Dette er Norges mektigste kvinnelige advokater
Både høyesterettsdommere, advokater og utredere er med i Kapitals oversikt over landets mektigste kvinner.
Advokatbladet 22.10.2020
- Det pågår et skifte i kulissene i domstolene
Utredere ved Høyesterett og i Borgarting og Gulating lagmannsretter utfører til en viss grad dommeroppgaver, påvirker beslutninger fattet i domstolene og bidrar til institusjonalisering av domstolene, ifølge ny analyse.
Advokatbladet 22.10.2020
Dette er de nominerte til Talentprisen 2020
Fem advokatfirmaer kjemper om årets pris, som deles ut av justisminister Monica Mæland i november.
Advokatbladet 21.10.2020
- Gradsforskriften ligger der som både en verkebyll og festbrems
- Jeg er sikker på at det finnes flere universiteter og høyskoler som kan bidra til å møte næringslivets behov, sier tidligere statssekretær Kristoffer Sivertsen.
Advokatbladet 21.10.2020
Kluge-topp blir dommer i Agder lagmannsrett
Innstillingsrådet for dommere har innstilt fem personer til tre ledige embeter som lagdommere, og til ett ledig embete som tingrettsdommer i Kristiansand. Også en rekke konstitusjoner ble foretatt på gårsdagens møte.
Advokatbladet 20.10.2020

Sider

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt