Alle mediene redigeres i henhold til redaktørplakaten og vær varsom-plakaten.
Advokatbladet
Advokatbladet er et fagblad som utgis av Den norske Advokatforeningen, og distribueres til nitti prosent av alle landets advokater, samt til alle domstoler, til beslutningstagere i justispolitisk sektor og til ledere innenfor juristprofesjonene. Bladet er et nyhetsmagasin som skriver om utviklingen i rettstilstanden, om justispolitikk, rammevilkår, etikk, om rettsvesenet, og om advokaters gjøren og laden. Bladet tar opp løpende temaer i den justispolitiske samfunnsdebatten, og er en viktig arena for debatt om utviklingen i advokatyrket. Redaksjonelt har vi en åpen og kritisk linje, og arbeider etter retningslinjene i Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten.
«Hvor mange justismord må til for at staten innser at vi har et rettssikkerhetsproblem i Norge?». Advokatbladet er med når fire advokater tilbyr gratis rettshjelp til en liten skare av Oslos innbyggere.
I to år har Selmer samarbeidet med Fontenehuset for å hjelpe mennesker med psykiske lidelser ut i arbeidslivet. - Som samfunnsaktør skal vi naturligvis bidra til omgivelsene, mener partner Thomas G. Michelet.
Samarbeider med rettshjelpstiltak og advokatfirmaer for å ta forvaltningssaker og saker som trenger rettslig avklaring til domstolene. - Ønskemålet er at dette skal bli et permanent tilbud, sier Merete Smith.
Da han sluttet i Schjødt for å starte sitt eget firma, bestemte han seg for å ta samfunnsansvar ved å jobbe pro bono, og ved å donere en bit av overskuddet til et godt formål. I fjor gikk pengene til innkjøp av en overvåkingsdrone i Ukraina.
Da Stortinget vedtok sin innstilling til advokatforskriften, ble regjeringens forslag om egne klientkontoer for hver klient, uavhengig av beløp, sablet ned.
De omsetter for mellom 248 millioner og 1,7 milliarder kroner, og de aller fleste arbeider pro bono, viser Advokatbladets undersøkelse. Mengden varierer fra noen få timer til mange tusen timer pr. år.
Som forsvarere i Birgitte Tengs-saken, der et DNA-funn på Birgittes strømpebukse var påtalemyndighetens eneste håndfaste bevis, måtte Stian Trones Bråstein og Stian Kristensen kjempe mot motvillige faginstanser for å skaffe seg avgjørende kunnskap.