Baker og Konditor
16.09.2016
Det norske folk er blant de sunneste i verden. Vi spiser etter forholdene bra mat, moderate mengder med farlige greier og (nesten) passe mye av de sunne greiene.
Bildet av svenskens daglige varme lunsj, dansken med sine overdådige smørrebrød med leverpostei og nordmannen som skyver sin enslige salamipølse foran seg mens han spiser sin brødskive, illustrerer godt den nøkterne siden av norsk matkultur sett i et internasjonalt perspektiv. Har vi egentlig noen grunn til å rødme av dette? Kanskje er det slik at den enkle, norske matpakken er vel så bra som alternativene, og at dette er en matarv vi skal hegne om og være stolte av?
Brødskiva er grunnmuren i matpakka De fleste norske barn begynner sitt skoleliv med en sunn, god matpakke i sekken, og spiser denne sammen med melk fra skolemelkordningen og en medbragt fruktboks med oppskårne grønnsaker og frukt. Matpakkens basis er brødskiven, og her ligger mye av hemmeligheten bak norske barns, i utgangspunktet, sunne forhold til mat. Grove brød- og kornprodukter er sunt, rimelig og godt, metter lenge og gir jevnt blodsukker som igjen holder konsentrasjonen og energien oppe. Bakerbransjen har jobbet hardt for å øke varias
Gå til medietBrødskiva er grunnmuren i matpakka De fleste norske barn begynner sitt skoleliv med en sunn, god matpakke i sekken, og spiser denne sammen med melk fra skolemelkordningen og en medbragt fruktboks med oppskårne grønnsaker og frukt. Matpakkens basis er brødskiven, og her ligger mye av hemmeligheten bak norske barns, i utgangspunktet, sunne forhold til mat. Grove brød- og kornprodukter er sunt, rimelig og godt, metter lenge og gir jevnt blodsukker som igjen holder konsentrasjonen og energien oppe. Bakerbransjen har jobbet hardt for å øke varias