AddToAny

Belgisk blikk på kommunalt kjøkken

Belgisk blikk på kommunalt kjøkken
I nesten en måned har Grimstad Kjøkkentjeneste hatt to praktikanter fra University College Leuven Limburg i Belgia. De går andre året på et studium som ligner på den norske kostøkonomutdanningen, slik den var tidligere.
Tekst og foto: Elisabeth Strøm

Fenne Cartuyvels jobber iherdig med å vakuumpakke kyllinglår på praksisens siste dag. Rani Peeters er nærmest en hvit tornado der hun fyker rundt og tørker av benkene på kjøkkenet. Begge småprater med resten av staben. Kjøkkensjef Harald Birkenes kan ikke skryte nok av studentene. Han har allerede ymtet frampå om de kan tenke seg å komme tilbake og jobbe i sørlandsbyen til sommeren. I disse ukene har han vært sjefen deres på jobben, men også husvert da de ikke fant noe hensiktsmessig sted å innkvartere dem i Grimstad. De to studentene kjente heller ikke hverandre så godt før de kom til Norge, så de legger ikke skjul på at det har vært visse gnisninger.

- Vi har nærmest levd som et e

Les mer

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

Maten til eldre og syke i Ålesund og Skodje skal ikke lenger lages på sentralkjøkkenet i Ålesund. Nå skal den lages av en privat aktør i Bergen.
Kjøkkenskriveren 04.09.2025
Fra 1. oktober får 1300 husstander og 250 bedrifter ny postadresse. Endringene skal bidra til en korrekt og effektiv postdistribusjon i Norge, heter det fra Posten Bring.
Kjøkkenskriveren 04.09.2025
Det går an å få inn mer norske og lokale råvarer i de offentlige innkjøpsavtalene. Det har både Stiftelsen Norsk Mat og Agder fylkeskommune funnet ut.
Kjøkkenskriveren 04.09.2025
Høsten er tid for slakting og høsting. Det har nærmest blitt en folkesport å bruke denne årstiden til å sanke sopp og bær. Nå er også tiden for å nyte verdens beste epler og fårikål, som er Norges nasjonalrett.
Kjøkkenskriveren 04.09.2025
En ny studie viser at Vg2-elever på restaurant- og matfag kan bli tryggere og flinkere til å bruke kjøkkenmaskiner etter bare én enkelt undervisningsøkt. Undersøkelsen fremhever betydningen av å knytte teori tett til praksis for å oppfylle læreplanens mål.
Kjøkkenskriveren 04.09.2025

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt