Baker og Konditor
16.09.2016
Organisasjonen Matvett ønsker at myndigheter og bransje inngår et forpliktende samarbeid om å redusere matsvinn.
På BKLFs landsmøte i Bergen fortalte kommunikasjonssjef, Anne Marie Schrøder og daglig leder, Anne-Grete Haugen i Matvett om mulighetene det ligger i å etterstrebe målene for klimagassutslipp og FNs bærekraftmål, som Norge har forpliktet seg til.
I Frankrike er det allerede vedtatt lover mot å kaste mat som et ledd i en bærekraftig utvikling i matbransjen. Butikker må gi vekk mat til veldedighet eller bruke det som dyrefôr. Med stor sannsynlighet vil den samme bransjen her hjemme møte tøffere krav fra myndighetene til hvordan overskuddsmat skal håndteres i tiden som kommer.
Ny teknologi Problemet for bakerbransjen sp
Gå til medietI Frankrike er det allerede vedtatt lover mot å kaste mat som et ledd i en bærekraftig utvikling i matbransjen. Butikker må gi vekk mat til veldedighet eller bruke det som dyrefôr. Med stor sannsynlighet vil den samme bransjen her hjemme møte tøffere krav fra myndighetene til hvordan overskuddsmat skal håndteres i tiden som kommer.
Ny teknologi Problemet for bakerbransjen sp