Baker og Konditor
19.02.2021
Bakermester Svend Egon Petersen holder koken etter 60 år i bakerfaget.
PETERSEN, som ble 76 år i desember, vil fortsette å jobbe en dag i uken så lenge han kan.
- Baking er det jeg har drevet med i livet. Jeg startet som lærling i 1960, da jeg var 14 år gammel. Svennebrevet fikk jeg fire år senere, og jeg kan med hånden på hjertet si at jeg alltid har elsket faget mitt og at jeg aldri har kjedet meg på jobben. Det er, og har vært, et spennende yrke, forteller Svend Egon Petersen.
Flyttet til Norge
Med svennebrev i hånda jobbet danske Petersen seg gjennom 60-, og deler av 70-tallet, i flere forskjellige bakerier i hjemland
Gå til mediet- Baking er det jeg har drevet med i livet. Jeg startet som lærling i 1960, da jeg var 14 år gammel. Svennebrevet fikk jeg fire år senere, og jeg kan med hånden på hjertet si at jeg alltid har elsket faget mitt og at jeg aldri har kjedet meg på jobben. Det er, og har vært, et spennende yrke, forteller Svend Egon Petersen.
Flyttet til Norge
Med svennebrev i hånda jobbet danske Petersen seg gjennom 60-, og deler av 70-tallet, i flere forskjellige bakerier i hjemland