AddToAny

Slakteri og butikk hjemme på gården

Nå er Dyster Gård i gang med nytt slakteri og egen butikk. - Vi skal ha noe å drive med de siste årene før pensjonisttilværelsen, ler Tove Bjørneby.
De har fått godkjent sitt eget gårdsslakteri. På den offisielle åpningen kom flere hundre for å spise godt, få omvisning, hilse på dyrene og hoppe i høyet. Dyster Gård har et godt navn allerede, men nå tar gården et skritt videre.
- Hele pakka handler om dyrevelferd. Vi har et ønske om å ta alle grep vi kan for å skape kvalitetskjøtt, sier Johan Bjørneby. Han er femte generasjon på Dyster, gården som ligger så sentralt at Ås stasjon ble skilt ut fra den i 1879.
Sjette generasjon er godt i gang. - Datteren vår planlegger å overta planteproduksjonen på gården. Da blir det igjen tid for oss. Det passer å ha noe nytt å rette fokus på, samtidig som vi er her hvis hun trenger litt hjelp i overgangen, sier Tove og Johan Bjørneby.

Dysterfe
I tillegg til korn, raps, gressfrø, åkerbønner og gress til dyrene har de frilandsgris og storfe. - Vi har solgt direkte i en del år, til privatpersoner, proffmarkedet og litt til dagligvare. De siste par årene har vi også hatt et lite utsalg på gården som har vært veldig godt besøkt, forteller Johan Bjørneby.
Gårdsbutikken fikk e
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøttbransjen

Fra 1. juli 2024 ble kravene til innholdet i arbeidsavtaler endret. Endringene kommer som følge av EUs arbeidsvilkårsdirektiv.
Kjøttbransjen 22.08.2024
Lillesand-bedriften Jens Eide AS økte den totale driftsinntekten med 33 millioner i fjor sammenlignet med året før.
Kjøttbransjen 22.08.2024
Fallende interesse for kjøtterstattere og rykter om helsemessige utfordringer skaper problemer for produsenten av Beyond Burger.
Kjøttbransjen 22.08.2024
Han ser en vridning over til de billigere merkene. Coop og Xtra overtar mange kunder fra Gilde, forteller Extra-butikksjef Mikael Caspersen i Bærum.
Kjøttbransjen 22.08.2024
OSLO Matsentralen Oslo har vært tydelig på behovet for og ønsket om en ressursperson fra kjøttbransjen i styret. Nå har daglig leder ved Fatland Oslo, Ove Malvin Knutsen, tatt utfordringen.
Kjøttbransjen 22.08.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt