AddToAny

- Skuffet og overrasket over mangelen på holdninger

- Som næring er vi helt og holdent avhengig av at kundene/forbrukerne har tillit til det vi driver med og det vi leverer. Norske svinebønder, med dårlige holdninger til sine dyr, truer denne tilliten, fastslår styreleder i KLF, Ståle Gausen.
NRK-dokumentaren tidligere i sommer, som avslørte svært kritikkverdige forhold blant enkelte norske svinebønder, har fått stor oppmerksomhet. Også i norsk kjøttindustri er reaksjonene sterke. I dette intervjuet er styreleder i Kjøttbransjens Landsforbund (KLF), Ståle Gausen, tydelig på at forbrukernes tillit til hele næringen har blitt satt på spill som følge av denne saken. Gausen er for øvrig også styreleder i Midt Norge Slakteri, et slakteri som også kom i fokus i NRK-filmen.

- Er du overrasket over avsløringene som kom i filmen?

- Jeg er mest overrasket og skuffet over holdningene som ble vist i filmen. Opptakene er gjort over en treårsperiode fra 2013 til 2016, og avsløringene som Mattilsynet gjorde i 2016 og 2017, ga oss noen negative signaler rundt dyrevelferden hos slaktegris. Med bakgrunn i dette, tok bransjen ansvar og etablerte Dyrevelferdsprogrammet for svin - som er et stort og bra løft for dyrevelferden. Og for å være tydelig: alle dyr skal behandles godt og med respekt. Noe annet skal og kan vi ikke akseptere.

- Hvor stor skade har denne saken gjort for norsk kjøttforedlingsindustri og norske slakterier?

- Selv om opptakene er noen år gam
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøttbransjen

Den totale kjøttproduksjonen på globalt nivå, anslås å øke med mer enn 40 tonn innen 2028 og nå nesten 364 tonn.
Kjøttbransjen 22.08.2019
- Vi skal ydmykt delta i år også, men jeg kan hverken forlange eller forvente at vi tar like mange medaljer som vi gjorde for to år siden.
Kjøttbransjen 22.08.2019
I samarbeid med NHO Mat og Drikke inviterer Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund, videregående skoler med matfag til skolemesterskap i medisterkaker i forbindelse med NM i kjøttprodukter 2019.
Kjøttbransjen 22.08.2019
Finnmark Rein ligger an til rekordår i 2019.
Kjøttbransjen 22.08.2019
Med lite salt, rene råvarer og anbefalt av Norges Astma og Allergiforbund, skyter Ytterøykylling blink med sine nye produkter.
Kjøttbransjen 22.08.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt