Kjøttbransjen
24.08.2023
Nordmenn synes å velge bort lokalmat når prisen på mat stiger i dagligvarebutikkene. Etter mange år med oppgang i salget, peker pilene altså nå nedover.
På spørsmål om hva som er årsaken til at salget går ned, svarer adm. direktør Nina Sundquist i Stiftelsen Norsk mat (Matmerk) dette:
Bekymringsmeldinger
- Årsakene er sammensatte. Vi er inne i en tid med et enormt prisfokus på alle områder i samfunnet, og forbrukeren tenker på lommeboka og kutter der de kan. Lokalmat- og drikke er prissensitive varer, og da går det utover denne kategorien i butikken. Samtidig er det færre lokalmatprodukter og mangfold i butikkhyllene på bekostning av mer ensidige billigprodukter
Gå til medietBekymringsmeldinger
- Årsakene er sammensatte. Vi er inne i en tid med et enormt prisfokus på alle områder i samfunnet, og forbrukeren tenker på lommeboka og kutter der de kan. Lokalmat- og drikke er prissensitive varer, og da går det utover denne kategorien i butikken. Samtidig er det færre lokalmatprodukter og mangfold i butikkhyllene på bekostning av mer ensidige billigprodukter


































































































