AddToAny

Regatta-analyser

Vi er stolt av våre onsdagsregattaer, skriver Bundefjorden Seilforening. Det er alltid mange båter med og deltakere på ulike nivåer. Felles for alle er et ønske om å ha en fin kveld på fjorden samtidig som man konkurrerer.
Andreas Wettre For mange av oss blir det en diskusjon etterpå om hvor vi tapte og hvor vi vant, og under hvilke forhold vi (eller båten) var gode eller dårlige. Derfor tilbyr klubben analyser etter hver onsdagsregatta. Alle deltakere som seiler NorRating oppfordres til å starte RaceQ-appen på mobiltelefonen før start (forhåndsinnstilling av starttidspunkt er mulig).

Etter regattaen, ofte kvelden etter, deler vi opp løpet i naturlige deler, typisk 4-6 deler, litt avhengig av om det har vært langbane eller vanlig pølsebane. Basert på RaceQ kan vi så ta ut seilt tid per «del». Dette ganger vi opp med dagens NorRating tall (vi kjører tre-tall-system i Bundefjorden) slik at man kan sammenligne med andre typer båter. Dette settes opp i en tabell med tilhørende grafer og deles på Facebook så fort det er klart. Se bilder.

Aktiv analysebruk

I Jilbo-teamet gikk vi fra X-35 (Bilbo) til J-80 for noen år siden. Vi hadde en del koder vi måtte knekke, ikke minst på vinkler under spinnakerseiling. Det er lett å bli påvirket av Melges-ene i feltet og skjære opp når de skjærer opp, men er det egentlig så lurt? Melges er en lettere båt som planer mye lettere. Derfo

Les mer

Flere saker fra SEILmagasinet

Nå kan vi endelig legge båtturene utenlands igjen, og her får du en videoguide med tips til havner og opplevelser i Bohuslän.
SEILmagasinet 26.06.2022
Der det seiles, der er Thomas Nilsson. Nå følger han NM Veka i Skien og Brevik
SEILmagasinet 25.06.2022
Bente Vikenes og Ole Aabel har feltets raskeste båt, og det skal paret utnytte under Kaupangleden.
SEILmagasinet 24.06.2022
De siste årene har populære gjestehavner på Sørlandet vært proppfulle av båter. Mange seilere har fristet lykken i naturhavner, og lagt seg på svai for anker. For enkelte har dette avstedkommet ubehagelige overraskelser.
SEILmagasinet 24.06.2022
Kaupangleden var varm, solrik og vindstille i fjor. Slik kan det bli i år også.
SEILmagasinet 23.06.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt