Kjøttbransjen
11.05.2023
Når Røros Slakteri og Jens Eide AS i Lillesand nå har passert et slaktevolum på 1500 tonn årlig, har statusen blitt endret til «stort» slakteri. Dermed får de to slakteriene bedre betingelser for videre vekst og utvikling.
Med en økning i slaktemengden på hele 25 prosent i fjor, endret Røros Slakteri status fra å være lite til å bli stort slakteri. Det skaper betydelig optimisme og potensial med tanke på videre økning i slaktingen på Røros.
1200 flere storfe
Det at slakteriet i på Røros slaktet ca. 1200 flere storfe i fjor sammenlignet med året før, har vist seg å bli nøkkelen til utvikling og videre ekspansjon. 1500 tonn er nemlig fra myndighetshold satt som grensen for hva som kan kalles et stort og lite slakteri. Daglig leder Kjell-Ove Oftedal skjønner ikke helt denne grensedragningen, men han gleder seg selvsagt over utviklingen som på alle måter peker oppover for bedriften hans.
Kunstig grense
- Vi økte slaktingen med ca. 300 tonn i fjor, og det gjorde at vi
Gå til mediet1200 flere storfe
Det at slakteriet i på Røros slaktet ca. 1200 flere storfe i fjor sammenlignet med året før, har vist seg å bli nøkkelen til utvikling og videre ekspansjon. 1500 tonn er nemlig fra myndighetshold satt som grensen for hva som kan kalles et stort og lite slakteri. Daglig leder Kjell-Ove Oftedal skjønner ikke helt denne grensedragningen, men han gleder seg selvsagt over utviklingen som på alle måter peker oppover for bedriften hans.
Kunstig grense
- Vi økte slaktingen med ca. 300 tonn i fjor, og det gjorde at vi