Baker og Konditor
16.09.2016
Det er velkjent at fullkorn og fiber fra korn reduserer risikoen for flere livsstilssykdommer. Nå har forskere fra Nofima undersøkt hvordan tarmfloraen og fettsyresammensetningen påvirkes av om fullkornet er ubehandlet eller ekstrudert.
Å ekstrudere korn vil si å varme det opp ved høy temperatur samtidig som det eltes, deretter presses det gjennom en dyse slik at det kommer ut med en ny og gjerne større form. Frokostcerealer som Cheerios er eksempel på ekstrudert korn. Forskerne har gjort forsøkene sine på oppvoksende griser fordi grisens anatomi er veldig lik menneskets.
Flere nyttige bakterier i tarmen - Våre forsøk viser at grisene som spiste ubehandlet fullkorn, både fra bygg og havre, fikk en rikere tarmflora med flere nyttige bakterier sammenlignet med grisen
Gå til medietFlere nyttige bakterier i tarmen - Våre forsøk viser at grisene som spiste ubehandlet fullkorn, både fra bygg og havre, fikk en rikere tarmflora med flere nyttige bakterier sammenlignet med grisen