Kjøttbransjen
11.05.2023
- Det er på høy tid å avlive noen seiglivede myter om norsk kjøttforbruk som enkelte norske medier er flinke til å nøre opp under.
Det er tidligere avdelingsdirektør i Klima- og miljødepartementet, Øyvind Lone, som sier dette til Kjøttbransjen. Han har i mange år, blant annet gjennom sitt virke i departementet, vært opptatt av denne problematikken og ikke minst irritert seg over det han kaller systematisk villedning knyttet til norsk kjøttforbruk. Etter nok en artikkel i landets største avis, signert en av avisens mest erfarne skribenter, føler han det er grunn til å reagere.
Flere myter
Norske medier synes å omgi seg med flere myter om norsk kjøttforbruk. Nylig skrev blant annet Aftenposten om kostholdsråd og kjøtt og brukte uttrykket «nordmenns kolossale kjøttforbruk». Inntrykket en får ved å lese denne artikkelen er at nordmenn har et ekstra høyt forbruk av kjøtt. Ikke nok med det: at kjøttforbruket her i landet har økt kraftig og stadig øker, og at vi som nasjon er en «værsting» når
Gå til medietFlere myter
Norske medier synes å omgi seg med flere myter om norsk kjøttforbruk. Nylig skrev blant annet Aftenposten om kostholdsråd og kjøtt og brukte uttrykket «nordmenns kolossale kjøttforbruk». Inntrykket en får ved å lese denne artikkelen er at nordmenn har et ekstra høyt forbruk av kjøtt. Ikke nok med det: at kjøttforbruket her i landet har økt kraftig og stadig øker, og at vi som nasjon er en «værsting» når