Kjøttbransjen
05.04.2016
I prosjektet «Kontroll av Listeria monocytogenes ved produksjon av animalske produkter» er det utarbeidet tre nye veiledere. Nofima har utarbeidet veiledere for overvåking og forebygging/ problemløsning, mens Veterinærinstiuttet har skrevet en veileder for belastningsstudier.
Målgruppen for veilederne er personell med ansvar innen kvalitetsledelse, kvalitetssikring og produksjonshygiene i anlegg som produserer Listeria-risikoprodukter.
RISIKOBASERT OVERVÅKING Veilederen med tittelen «Overvåking og prøvetaking for økt kontroll med Listeria ved produksjon av varmebehandlede, spiseklare kjøttprodukter» har som mål å gi: • Produsenter av spiseklare eller utilsiktet spiseklare kjøttprodukter en praktisk veiledning for å overvåke Listeria-situasjonen i eget anlegg.
• Konkrete råd om etablering og praktisk gjennomføring av overvåking og prøvetaking, inkludert valg av prøvepunkter, praktisk prøvetaking og
Gå til medietRISIKOBASERT OVERVÅKING Veilederen med tittelen «Overvåking og prøvetaking for økt kontroll med Listeria ved produksjon av varmebehandlede, spiseklare kjøttprodukter» har som mål å gi: • Produsenter av spiseklare eller utilsiktet spiseklare kjøttprodukter en praktisk veiledning for å overvåke Listeria-situasjonen i eget anlegg.
• Konkrete råd om etablering og praktisk gjennomføring av overvåking og prøvetaking, inkludert valg av prøvepunkter, praktisk prøvetaking og