Kjøttbransjen
22.08.2024
I fjor anskaffet Animalias pilotanlegg et nytt instrument for måling av fett i produkter. Instrumentet MeatMaster er et avansert og automatisert system basert på røntgen, og kan måle fett i produkter med stor nøyaktighet, også «in-line» ved høye produksjonshastigheter.
For storfe, gris og småfe utfører Animalias pilotanlegg rutinemessig kalkyleskjæring på oppdrag for Totalmarked kjøtt og egg. Slaktene har ulik størrelse, kjønn, klasse og rase for å representere den norske populasjonen av storfe, gris, sau/lam best mulig. Kalkyleskjæringen danner grunnlaget for et objektivt og verdibasert prissystem for de husdyrslag som inngår i Totalmarked sin prissetting for hele slakt. I tillegg til utbytte av ulike stykninger og sorteringer, måles også fettinnhold i produktene.
Viktig med nøyaktighet
Fettinnhold i produkter er viktig med hensyn til næringsinnhold, klassifisering, anvendelse og verdi. Nøyaktige fettmålinger er dermed vi
Gå til medietViktig med nøyaktighet
Fettinnhold i produkter er viktig med hensyn til næringsinnhold, klassifisering, anvendelse og verdi. Nøyaktige fettmålinger er dermed vi