Kjøttbransjen
12.12.2019
6500 tonn ribbe, 2500 tonn pinnekjøtt og dessuten flerfoldige tonn med julepølse, skinkestek, medisterkaker, sylte, fenalår og kalkun. Det er status for årets julesalg av kjøttmat.
- Det er ingen tvil om at de kjente julerettene topper statistikken til jul, sier kommunikasjonssjef Marthe Helene Bogerud i Mat-Prat/Opplysningskontoret for egg og kjøtt.
62 PROSENT
Ferske tall viser at den tradisjonsrike menyen med ribbe eller pinnekjøtt fortsett er nordmenns soleklare julefavoritter. 62 prosent vil spise den klassiske julematen.
40 prosent velger ribbe når de blir spurt om hva de helst vil ha til middag på julaften, mens pinnekjøttet er en klar nummer to med 38 prosent. Kalkun er det tredje mest populære alternativet på julebordet (10 prosent).
TULLER IKKE MED JULEMATEN
- De nye tallene bekrefter hvor viktige juletradisjonene er for oss nordmenn, kommenterer kommunikasjonssjefen i MatPrat.
Hun peker på at folk flest ikke ønsker
Gå til mediet62 PROSENT
Ferske tall viser at den tradisjonsrike menyen med ribbe eller pinnekjøtt fortsett er nordmenns soleklare julefavoritter. 62 prosent vil spise den klassiske julematen.
40 prosent velger ribbe når de blir spurt om hva de helst vil ha til middag på julaften, mens pinnekjøttet er en klar nummer to med 38 prosent. Kalkun er det tredje mest populære alternativet på julebordet (10 prosent).
TULLER IKKE MED JULEMATEN
- De nye tallene bekrefter hvor viktige juletradisjonene er for oss nordmenn, kommenterer kommunikasjonssjefen i MatPrat.
Hun peker på at folk flest ikke ønsker