AddToAny

Matpakken - På tide med andre boller?

Matpakken - På tide med andre boller?
Det norske folk er blant de sunneste i verden. Vi spiser etter forholdene bra mat, moderate mengder med farlige greier og (nesten) passe mye av de sunne greiene.
Bildet av svenskens daglige varme lunsj, dansken med sine overdådige smørrebrød med leverpostei og nordmannen som skyver sin enslige salamipølse foran seg mens han spiser sin brødskive, illustrerer godt den nøkterne siden av norsk matkultur sett i et internasjonalt perspektiv. Har vi egentlig noen grunn til å rødme av dette? Kanskje er det slik at den enkle, norske matpakken er vel så bra som alternativene, og at dette er en matarv vi skal hegne om og være stolte av?



Brødskiva er grunnmuren i matpakka De fleste norske barn begynner sitt skoleliv med en sunn, god matpakke i sekken, og spiser denne sammen med melk fra skolemelkordningen og en medbragt fruktboks med oppskårne grønnsaker og frukt. Matpakkens basis er brødskiven, og her ligger mye av hemmeligheten bak norske barns, i utgangspunktet, sunne forhold til mat. Grove brød- og kornprodukter er sunt, rimelig og godt, metter lenge og gir jevnt blodsukker som igjen holder konsentrasjonen og energien oppe. Bakerbransjen har jobbet hardt for å øke varias
Gå til mediet

Flere saker fra Baker og Konditor

- Veldig gledelig, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe om det økende søkertallet til yrkesfag. Mer enn 34.
Baker og Konditor 09.06.2023
Baker og Konditor 09.06.2023
Før påske la regjeringen frem forslag til ny opplæringslov. Utkastet skapte usikkerhet rundt opplæringskontorenes mulighet til å være part i lærekontrakten.
Baker og Konditor 09.06.2023
Baker og Konditor 09.06.2023
Det ypperste av råvarer og håndverksbakst i særklasse. De norske bakerne som var med på bakerisafari i København, fikk en inspirerende opplevelse!
Baker og Konditor 09.06.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt