AddToAny

Matpakken - På tide med andre boller?

Matpakken - På tide med andre boller?
Det norske folk er blant de sunneste i verden. Vi spiser etter forholdene bra mat, moderate mengder med farlige greier og (nesten) passe mye av de sunne greiene.
Bildet av svenskens daglige varme lunsj, dansken med sine overdådige smørrebrød med leverpostei og nordmannen som skyver sin enslige salamipølse foran seg mens han spiser sin brødskive, illustrerer godt den nøkterne siden av norsk matkultur sett i et internasjonalt perspektiv. Har vi egentlig noen grunn til å rødme av dette? Kanskje er det slik at den enkle, norske matpakken er vel så bra som alternativene, og at dette er en matarv vi skal hegne om og være stolte av?



Brødskiva er grunnmuren i matpakka De fleste norske barn begynner sitt skoleliv med en sunn, god matpakke i sekken, og spiser denne sammen med melk fra skolemelkordningen og en medbragt fruktboks med oppskårne grønnsaker og frukt. Matpakkens basis er brødskiven, og her ligger mye av hemmeligheten bak norske barns, i utgangspunktet, sunne forhold til mat. Grove brød- og kornprodukter er sunt, rimelig og godt, metter lenge og gir jevnt blodsukker som igjen holder konsentrasjonen og energien oppe. Bakerbransjen har jobbet hardt for å øke varias
Gå til mediet

Flere saker fra Baker og Konditor

BAKEREN OG KONDITOREN er ikke de som bruker de største ordene og slår hardest på trommene. I Porsgrunn har Fredrik Lønne i det stille blandet fullkorn i nesten alle produkter.
Baker og Konditor 19.02.2022
Baker Brun i Bergen flytter produksjonen fra Damsgård til et nytt produksjonsbygg på Espehaugen ved Flesland. Bygget er 2800 kvadratmeter og blir skreddersydd for Baker Brun.
Baker og Konditor 19.02.2022
Marte Eriksen (34) har flyttet fra hjembyen Kongsberg til Tinn og jobber nå som baker og konditor hos Austbygde bakeri. Nylig ansatte også bakeriet egen kokk.
Baker og Konditor 19.02.2022
Baker og Konditor 19.02.2022
Astrid Henriksen vil gjøre hjemmebakeriet til levebrød. I Frogn i Akershus har hun startet «Kjøkkenet på Hauer». Her baker hun med surdeig, bruker gode råvarer og lang tid. Slikt blir det godt brød av.
Baker og Konditor 19.02.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt