Kjøttbransjen
05.04.2016
Med strøm og overopphetet vanndamp skal en ny «kyllingrensemaskin» gi tryggere mat, redusere faren for matforgiftning og forlenge holdbarheten på kjøttet.
Utfordringer med E.coli, tarmbakterier og salmonella er et problem for slakterier over hele verden. Nå har det norske selskapet Decon SFS utviklet en ny «kyllingrensemaskin», som tar knekken på mesteparten av bakteriene hos kyllinger.
- Vi kjøpte i sin tid to danske patenter som vi ikke fikk til å fungere, men vi var på sporet av noe og ga oss ikke. Nå har vi en løsning som Hemer over 90 prosent av de bakteriene. Bakteriefjerningen skjer i en prosess som vi har kalt hydrotermisk bakteriolyse (HTB), sier styrele
Gå til mediet- Vi kjøpte i sin tid to danske patenter som vi ikke fikk til å fungere, men vi var på sporet av noe og ga oss ikke. Nå har vi en løsning som Hemer over 90 prosent av de bakteriene. Bakteriefjerningen skjer i en prosess som vi har kalt hydrotermisk bakteriolyse (HTB), sier styrele