AddToAny

Krevende og intenst første år for Nortura-styrelederen

Krevende og intenst første år for Nortura-styrelederen
- Et krevende år, men også et år med oppturer og flere gledelige hendelser.
Trine Hasvang Vaag (48) har vært styreleder i Nortura et drøyt år nå og i dette intervjuet med Kjøttbransjen utdyper og oppsummerer hun noe av det som har skjedd i løpet av dette året.

OVERTOK ETTER SVEBESTAD
Styrelederen ble valgt inn i konsernstyret i 2016 og i fjor overtok hun styreledervervet etter Sveinung Svebestad. Hun innrømmer at det å overta ledervervet etter en så garvet leder som Svebestad, samtidig som 2017 ble et økonomisk svakt år for Nortura, var utfordrende.
- Vi hadde og har fortsatt overdekning i flere produksjoner og det er selvsagt krevende for oss. Dessuten bidro distribusjonsløsningene med de store dagligvarekjedene Coop og NorgesGruppen til betydelige kostnader. Dette var distribusjonsavtaler helt tilbake til 2006 og stikkordet var matsvinn. Alt dette slo negativt ut på resultatet for 2017. «Dilemmasaker» har dessverre blitt en del av hverdagen. I en så stor organisasjon som vår, er det nemlig mange kryssende interesser. Derfor blir det så viktig å til enhver tid gjøre de riktige vurderingene, sier Hasvang Vaag.

VANSKELIG AFGHANISTAN-SAK
-
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøttbransjen

Angus-bedriftene med forbedring i fjor Nordfjord Kjøtt investerer tungt i renere produksjon Kjøttbransjen på Alimentaria-messen
Kjøttbransjen 15.05.2024
Skjåkmat produserer 200 av disse spekeskinkene i året og det skjer på basis av en stor lokal, frittgående gris. Nå har kyndige NM-dommere kåret denne spekeskinka til Norges aller beste. - Et flott produkt med en god behagelig moden smak. Mør i konsistensen, god modning og mild i smaken. Rett og slett en spekeskinke i særklasse!
Kjøttbransjen 15.05.2024
- Sammen med mine flotte kolleger og medarbeidere i konsernet skal vi fortsette den gode jobben som blir gjort hver eneste dag.
Kjøttbransjen 15.05.2024
Ansatte i kjøttindustrien får økt sine minstelønnssatser (garantilønnen) til 216,15 kroner pr. time, inkludert det generelle tillegget. Det er klart etter at partene i lønnsoppgjøret, NHO Mat og Drikke og Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN), har kommet til enighet i forhandlingene.
Kjøttbransjen 15.05.2024
Nordfjord Kjøtt (NK) tar store steg mot det grønne skiftet.
Kjøttbransjen 15.05.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt