Kjøttbransjen
30.01.2020
Kjøtt har alltid vært en naturlig del av menneskers kosthold.
Helt siden våre forfedre krabbet ned fra trærne og bega seg ut på savannene i Afrika for mange millioner år siden har kjøtt stått på menyen. Vi mennesker har spist det som har vært tilgjengelig av mat og som har gitt oss energi. Derfor er tarmen og fordøyelsen vår tilpasset både kjøtt og planter.
Til forskjell fra plantekost ga kjøttet oss nok energi til å kunne jobbe lange økter mellom måltidene. I dag er mange bekymret for at vi får i oss for mye animalsk fett, men i et evolusjonsperspektiv er nettopp fettet fra animalske kilder hovedgrunnen til vår store og velutviklede hjern
Gå til medietTil forskjell fra plantekost ga kjøttet oss nok energi til å kunne jobbe lange økter mellom måltidene. I dag er mange bekymret for at vi får i oss for mye animalsk fett, men i et evolusjonsperspektiv er nettopp fettet fra animalske kilder hovedgrunnen til vår store og velutviklede hjern