Sykepleien
25.02.2019
En dag i uken har sykepleierne kjøkkentjeneste. - Det må jeg for å få helgene til å gå opp, sier seksjonsleder Gry Knutzen.
på arbeids- og oppgavedeling i sykehuset. De konkret vurderinger må gjøres av ledere i den enkelte virksomhet, sier han.
For kostbart
- Jeg tror det er viktig å endre hvordan dette skal se ut fremover. Først og fremst ut fra hvilke utfordringer og behov både spesialisthelsetjenesten og øvrige deler av Helse-Norge står overfor.
Dagens organisering blir for kostbar, mener han:
- Når vi sliter med å rekruttere sykepleiere, har vi i alle fall ikke råd til å bruke dem til oppgaver som andre kan gjøre. Jeg tror også at oppgavesammensetningen i sykepleierens hverdag påvirker interessen for yrket og kan påvirke fremtidig rekruttering.
Kvalitet og kompetanse for sykepleierne må få mer oppmerksomhet, mener han:
- Jeg tror vi bedrer kvaliteten på sykepleietjenesten dersom sykepleiere bruker tiden sin på å jobbe med og trene på de faglige oppgavene de er utdannet for å håndtere.
Det skramler i oppvask og suser i vannrør inne på kjøkkenet på KAD 3, Oslos kommunale døgnenhet.
Klokken nærmer seg tre, og sykepleier Karianne Bekkelund kan snart sette det siste brettet inn i spylemaskinen før hun rydder og går a
Gå til medietFor kostbart
- Jeg tror det er viktig å endre hvordan dette skal se ut fremover. Først og fremst ut fra hvilke utfordringer og behov både spesialisthelsetjenesten og øvrige deler av Helse-Norge står overfor.
Dagens organisering blir for kostbar, mener han:
- Når vi sliter med å rekruttere sykepleiere, har vi i alle fall ikke råd til å bruke dem til oppgaver som andre kan gjøre. Jeg tror også at oppgavesammensetningen i sykepleierens hverdag påvirker interessen for yrket og kan påvirke fremtidig rekruttering.
Kvalitet og kompetanse for sykepleierne må få mer oppmerksomhet, mener han:
- Jeg tror vi bedrer kvaliteten på sykepleietjenesten dersom sykepleiere bruker tiden sin på å jobbe med og trene på de faglige oppgavene de er utdannet for å håndtere.
Det skramler i oppvask og suser i vannrør inne på kjøkkenet på KAD 3, Oslos kommunale døgnenhet.
Klokken nærmer seg tre, og sykepleier Karianne Bekkelund kan snart sette det siste brettet inn i spylemaskinen før hun rydder og går a