AddToAny

Jazz og sykepleie er to sider av samme sak

Sykepleie er som jazz. Hva kjennetegner jazz? Improvisasjon.
Jazzmusikere sier at jo tryggere du er på det du kan, jo enklere er det å lytte, forstå situasjonen og improvisere. Slik er det for sykepleiere også. «Notearkene», som i prosedyrene, er der, men nye og bedre løsninger skapes i øyeblikket.

I møte med et annet menneske må sykepleiere improvisere. Et menneske i sorg. Et menneske i frykt. Et menneske i dødsangst. Et menneske i krise. Et menneske i smerter. Det finnes ikke en eneste prosedyre, retningslinje eller guide som kan passe til alle pasienter i alle situasjoner.

Mennesker trenger mennesker. Pasienter trenger sykepleiere. Den som har et rent instrumentelt syn på sykepleie, vil undervurdere faget. Det vil også være krevende å forstå hvorfor sykepleie tar tid og trenger tid.

Sykepleiere observerer, vurderer og handler

Sykepleiere observerer pasientens situasjon, tilstand og behov - basert på essensiell kompetanse om menneskers grunnleggende behov og god kjennskap til menneskers reaksjoner i forskjellige situ

Les mer

Flere saker fra Sykepleien

Andrzej Gorecki er sykmeldt, men får ikke sykepenger. Han forstår ikke hvorfor.
Sykepleien 20.02.2024
Kanskje er det alderen, men jeg klarer bare ikke å mønstre den store begeistringen for den siste kunstig intelligens-bølgen.
Sykepleien 06.12.2023
Det finnes ikke en stor reserve av sykepleiere, viser denne studien. De aller fleste har relevante stillinger, selv om de ikke arbeider med direkte pasientkontakt.
Sykepleien 13.10.2023
DU VET KANSKJE at du har pensjonen din i KLP og at du har «offentlig tjenestepensjon», men vet du hva dette egentlig betyr for deg?
Sykepleien 13.10.2023
Skjalg Fjellheim (55) er ansatt som ny direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Helse Nord. Han har siden 2015 vært politisk redaktør i Nordlys.
Sykepleien 28.09.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt