Kjøttbransjen
03.05.2018
GIRONA I SPANIA I hjertet av Catalonia finner vi også hjertet i europeisk kjøttforskning. Forskningsinstituttet Institut de Recerca y Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) er i aller fremste rekke når det gjelder teknologisk innovasjon og utvikling på kjøttområdet.
Forskningssenteret utenfor Girona framstår som selve pioneren når det gjelder moderne og framtidsrettet kjøtteknologi. Ikke bare i europeisk målestokk, men også i global sammenheng. Mange representanter for norsk kjøttbransje har besøkt senteret og har tilegnet seg nyttig kunnskap om bl.a. høytrykksbehandling av kjøttprodukter, pakking av kjøttpålegg og ikke minst skanner-teknologi for analyse av slakt. Alle disse feltene er i rivende utvikling og særlig gjelder dette høytrykksbehandling. Denne metoden bidrar til å løfte mattrygghetsnivået flere hakk.
ØKT TRYGGHET
- Vi er glade og stolte for å kunne bidra til å øke kunnskapen og ikke minst tryggheten rundt moderne kjøttforedling. Mye av det arbeid som er lagt ned her hos oss, vet vi har kommet mange europeiske kjøttbedrifter til gode. Og vi samarbeider nært med mange andre forskningssentre rundt om i verden, sier IRTA-forsker Pierre A. Picouet.
Gå til medietØKT TRYGGHET
- Vi er glade og stolte for å kunne bidra til å øke kunnskapen og ikke minst tryggheten rundt moderne kjøttforedling. Mye av det arbeid som er lagt ned her hos oss, vet vi har kommet mange europeiske kjøttbedrifter til gode. Og vi samarbeider nært med mange andre forskningssentre rundt om i verden, sier IRTA-forsker Pierre A. Picouet.