Baker og Konditor
16.09.2016
Faglærerkonferansen 2016 gikk av stabelen i forbindelse med BKLFs Landsmøte i Bergen 17-19. juni. Innholdet var spisset mot at fremtidige bakere og konditorer skal spesialiseres tidligere og ut i konkurranse tidlig.
Espen Lynghaug, spesialrådgiver Utdanning og Kompetanse NHO Mat og Drikke, holdt foredrag om samarbeidet i prosjektet Yrkesfag 2020. Dette er et prosjekt mellom seks landsforeninger hvor hovedmålet er å få flere lærebedrifter blant medlemmene.
- Målet er å få flere lærebedrifter, få bedre kvalitet på fagarbeiderne og få flere ungdommer til å søke yrkesfag, sier Lynghaug.
Lynghaug snakket også om viktigheten av at ansvarlige myndigheter følger opp innstillingen fra faglig råd i forhold til tilbudsstrukturen.
- Vi vil dele opp matfagene til en egen bakerog konditorutdanning. Vi er sikre på at en slik løsning vil være bedre for bedriftene, for lærerne og ikke minst elevene, som vil kunne fordype seg i fagene på helt annen måte enn i dag, sier Lynghaug.
Gå til mediet- Målet er å få flere lærebedrifter, få bedre kvalitet på fagarbeiderne og få flere ungdommer til å søke yrkesfag, sier Lynghaug.
Lynghaug snakket også om viktigheten av at ansvarlige myndigheter følger opp innstillingen fra faglig råd i forhold til tilbudsstrukturen.
- Vi vil dele opp matfagene til en egen bakerog konditorutdanning. Vi er sikre på at en slik løsning vil være bedre for bedriftene, for lærerne og ikke minst elevene, som vil kunne fordype seg i fagene på helt annen måte enn i dag, sier Lynghaug.