Kjøttbransjen
26.09.2019
Det ble kjøpt inn kjøtt- og kjøttprodukter til storhusholdningsmarkedet (HORECA) for til sammen 28,2 milliarder kroner i fjor. Det er en vekst på 3,8 prosent i forhold til året før.
Rødt kjøtts andel av denne summen var 3,7 milliarder kroner i fjor, en vekst på ca. 1,2 prosent i forhold til 2017. Hvitt kjøtt ble kjøpt inn for 946 millioner kroner i 2018 og det er en vekst på ca. 6,3 prosent. Institusjonsmarkedet alene økte med seks prosent i fjor.
34 MILLIONER OVERNATTINGER
Og det er altså det økte antall hotellovernattinger i fjor som bidrar til kjøttveksten i HORECA-markedet. Nær 34 millioner overnattinger gir tre til fire så mange måltider. De fleste skal konsumeres i ulike serveringsbedrifter.
Tallene gjelder antall overnattinger i alle i overnattingsbedrifter, inkludert campingplasser. I tillegg tyder mye på at det er sterk vekst i andre overnattingsformer - altså private hjem og hytter eller gjennom Airbnb. Med andre ord: alle typer reiser gir seg utslag i mer spising ute.
FLERE SYSSELSATTE
Gå til mediet34 MILLIONER OVERNATTINGER
Og det er altså det økte antall hotellovernattinger i fjor som bidrar til kjøttveksten i HORECA-markedet. Nær 34 millioner overnattinger gir tre til fire så mange måltider. De fleste skal konsumeres i ulike serveringsbedrifter.
Tallene gjelder antall overnattinger i alle i overnattingsbedrifter, inkludert campingplasser. I tillegg tyder mye på at det er sterk vekst i andre overnattingsformer - altså private hjem og hytter eller gjennom Airbnb. Med andre ord: alle typer reiser gir seg utslag i mer spising ute.
FLERE SYSSELSATTE