Kjøttbransjen
11.05.2023
VestfoldLAB er et laboratorium for vann og mat som jobber tett med NAV og NAV sine samarbeidspartnere knyttet til inkludering. Samtidig analyserer laboratoriet store mengder mat for ulike næringslivsaktører, ikke minst Kjøttbransjen. Flere, både store og små aktører i kjøttbransjen, sender produktene sine til VestfoldLAB for analyse og holdbarhetstesting.
- Vi analyserer mye mat for kjøttbransjen, og de fleste lokale matleverandørene i gamle Vestfold fylke bruker oss. Dessuten gjør vi både HACCP, internkontroller og testing av mat for hotell og restauranter, forteller administrerende direktør Bent Mathisen.
I tillegg til et mikrobiologisk laboratorium har vi også et kjemisk laboratorium hvor vi gjør ulike vann analyser, men også kjøttkjemi, forteller administrerende direktør Bent T. Mathisen, som har ledet selskapet de to siste årene.
Lang historie
VestfoldLAB har en stolt historie tilbake til etableringen i 1962, som Tønsberg offentlige kjøttkontroll, og har også vært en del av Mattilsynet tidligere. I forbindelse med at Mattilsynet la ned sine laboratorier, ble det privatisert i 2003, og de ansatte fikk mulighet til å overta.
Gå til medietI tillegg til et mikrobiologisk laboratorium har vi også et kjemisk laboratorium hvor vi gjør ulike vann analyser, men også kjøttkjemi, forteller administrerende direktør Bent T. Mathisen, som har ledet selskapet de to siste årene.
Lang historie
VestfoldLAB har en stolt historie tilbake til etableringen i 1962, som Tønsberg offentlige kjøttkontroll, og har også vært en del av Mattilsynet tidligere. I forbindelse med at Mattilsynet la ned sine laboratorier, ble det privatisert i 2003, og de ansatte fikk mulighet til å overta.