NNN-arbeideren
20.03.2020
Hansa Bryggeri er i bergensernes bevissthet mer enn en bedrift, den er en kulturinstitusjon, står det å lese i bedriftens bok til 125-jubileet.
- Det er mange som ønsker seg jobber hos oss. Men mange veit nok ikke hvor mange ulike arbeidsoppgaver vi kan tilby, sier HR-sjef Kjersti Selvik hos Hansa Bryggeri i Bergen. For både yngre arbeidstakere og litt flere jenter i produksjonen kunne de godt tenke seg.Trengte mer plassDet er viktig å huske på at konsernet Hansa Borg også er noe mer enn bryggeriet i Bergen. For ikke bare har de bryggeriproduksjon i Sarpsborg (Borg) og Kristiansand (CB), de har også kjøpt opp Olden og håndverksbryggeriene Nøgne Ø (64 prosent) og Austmann (50 prosent) i Trondheim. Men det er liksom bergensbryggeriet som teller. Særlig når det er dette bryggeriet NNN-arbeideren besøker.Bryggerier trenger stor plass. Det har Hansa fått etter at de forlot Kalfaret i byens sentrum og etablerte seg på Kokstad ikke langt fra Flesland flyplass. Med tapperiet på plass i 1986 var flyttingen sluttført. Så fulgte ei god tid for bergensbryggeriet. Produksjonen og antall ansatte vokste. Rundt år 2000, tre år etter at de hadde blitt et konsern, var de på høyden med om lag 1100 ansatte. I dag er antallet i hele konsernet nede i om lag 300. Hansa-delen, altså ber
Les opprinnelig artikkel