AddToAny

Allergi eller hysteri?

Allergi eller hysteri?
Vi har tidligere skrevet om bruk av svovel i vin. De fleste viner med lavt svovelinnhold er økologiske, og regelverket for økologisk vin har lavere maksimalgrenser for svoveltilsetning enn konvensjonell vin. I USA tillates ingen svoveltilsetning i denne vinen. Siden 2004 har EU støttet forskning på alternativer.
MARKEDET FOR lavsvovlede viner ligger primært hos forbrukere som kjøper økologiske produkter. De er bevisste forbrukere. Det er ikke en stor andel av befolkningen som direkte er allergiske mot svovel, men stadig flere ønsker å redusere sin eksponering for tilsetningsstoffer generelt. Som vi har skrevet før inneholder nesten alle viner noe sulfitt. En del av dette produseres av mikroorganismer under gjæringsprosessen, men det meste tilsettes i forskjellige trinn i prosessen. Spesielt under ompumping av vinen mellom forskjellige beholdere og under tapping. Sulfitter er ikke farlige, og mengdene som brukes i vin ligger langt under det som er vanlig i mange andre matvarer - og hvor det ikke finnes krav til merking av dette.

Det er imidlertid noen mennesker, spesielt astmatikere, som er overfølsomme overfor sulfitter og disse kan reagere selv på meget små mengder. Så det er definitivt et marked for viner med lavt eller ikke noe innhold av sulfitter. Men salget er mye større enn de
Gå til mediet

Flere saker fra Ren Mat

Om eg fortel deg at huda di er eit økosystem, kva ynskjer du å gje ho?
Ren Mat 01.12.2023
Reins Kloster Akevitt, ble først lansert i 2012 etter at Reins Kloster og 3-4 andre gårder med tidligere tilknytning til Klosteret gikk sammen for å lage Norges første økologiske akevitt.
Ren Mat 01.12.2023
DEN GRØNNESTE VINEN er den som ikke drikkes. Slik resonneres det i hvert fall rundt strøm som ikke brukes.
Ren Mat 01.12.2023
Du trenger
Ren Mat 01.12.2023
Julen er høysesong for å nyte vår nasjonalsprit norsk akevitt. Brennevinet har i løpet av de siste tiårene gått fra å være ansett som fattigmanns trøst til å bli en nasjonal merkevare som kan måle seg med hvilken som helst importert brennevin.
Ren Mat 01.12.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt