Ren Mat
13.09.2016
Vi har tidligere skrevet om bruk av svovel i vin. De fleste viner med lavt svovelinnhold er økologiske, og regelverket for økologisk vin har lavere maksimalgrenser for svoveltilsetning enn konvensjonell vin. I USA tillates ingen svoveltilsetning i denne vinen. Siden 2004 har EU støttet forskning på alternativer.
MARKEDET FOR lavsvovlede viner ligger primært hos forbrukere som kjøper økologiske produkter. De er bevisste forbrukere. Det er ikke en stor andel av befolkningen som direkte er allergiske mot svovel, men stadig flere ønsker å redusere sin eksponering for tilsetningsstoffer generelt. Som vi har skrevet før inneholder nesten alle viner noe sulfitt. En del av dette produseres av mikroorganismer under gjæringsprosessen, men det meste tilsettes i forskjellige trinn i prosessen. Spesielt under ompumping av vinen mellom forskjellige beholdere og under tapping. Sulfitter er ikke farlige, og mengdene som brukes i vin ligger langt under det som er vanlig i mange andre matvarer - og hvor det ikke finnes krav til merking av dette.
Det er imidlertid noen mennesker, spesielt astmatikere, som er overfølsomme overfor sulfitter og disse kan reagere selv på meget små mengder. Så det er definitivt et marked for viner med lavt eller ikke noe innhold av sulfitter. Men salget er mye større enn de
Gå til medietDet er imidlertid noen mennesker, spesielt astmatikere, som er overfølsomme overfor sulfitter og disse kan reagere selv på meget små mengder. Så det er definitivt et marked for viner med lavt eller ikke noe innhold av sulfitter. Men salget er mye større enn de