AddToAny

"Alle er berørt av våre produkter"

"Alle er berørt av våre produkter"
Norgesmøllene fyller i år 150 år. Melprodusenten med hovedkontor i Bergen, holder seg i utmerket form og satser i jubileumsåret med en funkende ny havremølle.
- Hvordan ser framtiden ut for en 150-åring?

- Vi ser veldig positivt på framtiden. Bransjen har siste årene møtt mye konkurranse fra importprodukter, og dette har både vi og våre kunder merket. Vi har jobbet hardt med å markedsføre oss selv som en motvekt til dette, der smak, kortreist mat, skandinavisk stil og utseende er viktige elementer, sier Vidar Haugsdal, markedssjef i Norgesmøllene.

- Det ser ut som arbeidet vårt slår rot, for vi ser en tendens til at lokal forankring, når det gjelder mat, blir viktigere både for bakeriene og så klart forbrukeren. Dette har vært vår mulighet til å tilby produkter som passer perfekt til disse kriteriene. Så fremtiden ser bra ut og vi tror vi skal være tilstede de neste 150 år også, sier viseadministrerende direktør i Norgesmøllene, Jan Erik Eikeland.

Det hele startet altså for 150 år siden da Gerdt H. Meyer sikret seg vannrettighetene i Vaksdals vassdraget utenfor Bergen. Vannet var viktig som energikilde ved mølledrift og historien er i gang.Deler kunnskapen Norgesmøllene er opptatt av kunnskapsdeling og det å kunne skape gode resultater for seg selv og sine kunder.

- Dette er noe vi skal forsterke i tiden fremover. Husk, vi har 150 år med oppsamlet kunnskap og denne må vi dele med kundene våre, ellers har den ingen verdi, sier Haugsdal. I 1874 blir Fritzøe Møller etablert i Larvik og noen få år senere blir Skien Aktiemølle etablert. En Rugmølle blir satt i drift i Buvika utenfor Trondheim i 1897.Møllerens har i jubileumsåret forsterket sitt budskap med TV-reklame hvor det spilles på tilstedeværelsen i store og små begivenheter i folks liv.

- Vi kan selvfølgelig en hel del om råvarer og produkter. Men for meg handler dette mest om relasjoner og minner. Og om fotavtrykkene som selskapet har skapt gjennom 150 år i det norske samfunnet. Alle er berørt av våre p
Gå til mediet

Flere saker fra Baker og Konditor

BAKEREN OG KONDITOREN er ikke de som bruker de største ordene og slår hardest på trommene. I Porsgrunn har Fredrik Lønne i det stille blandet fullkorn i nesten alle produkter.
Baker og Konditor 19.02.2022
Baker Brun i Bergen flytter produksjonen fra Damsgård til et nytt produksjonsbygg på Espehaugen ved Flesland. Bygget er 2800 kvadratmeter og blir skreddersydd for Baker Brun.
Baker og Konditor 19.02.2022
Marte Eriksen (34) har flyttet fra hjembyen Kongsberg til Tinn og jobber nå som baker og konditor hos Austbygde bakeri. Nylig ansatte også bakeriet egen kokk.
Baker og Konditor 19.02.2022
Baker og Konditor 19.02.2022
Astrid Henriksen vil gjøre hjemmebakeriet til levebrød. I Frogn i Akershus har hun startet «Kjøkkenet på Hauer». Her baker hun med surdeig, bruker gode råvarer og lang tid. Slikt blir det godt brød av.
Baker og Konditor 19.02.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt