Kjøttbransjen
11.05.2023
- Matproduksjon er en av våre aller viktigste verdikjeder og matindustrien er svært viktig for å sikre avsetning og videreforedling av landbrukets produkter i hele landet. Matindustrien er dermed også en viktig del av norsk matsikkerhet og beredskap.
Det fastslår statssekretær Wenche Westberg (bildet) i Landbruks- og matdepartementet. På ERFA-samlingen i forbindelse med KLF-landsmøtet i juni, møter hun kjøttbransjens folk.
Lytter til innspill
- Hvordan blir det å møte et tverrsnitt av norsk kjøttbransje på denne samlingen?
- Det er alltid interessant og nyttig å møte folk i næringen. Det gir oss viktig kunnskap og innspill som vi kan ta med oss i vårt arbeid i departementet.
- Hva tenker du om konkurranseklimaet mellom samvirke og privat bransje i kjøttsektoren?
- Jeg mener et sterkt og velfungerende samvirke er en av bærebjelkene i den norske jordbruksmodellen og samvirket er jo i høyeste grad også privat eid. Men en miks av store konsern og små og mellomstore bedrifter er viktig for å kunne ha produksjon spredd over
Gå til medietLytter til innspill
- Hvordan blir det å møte et tverrsnitt av norsk kjøttbransje på denne samlingen?
- Det er alltid interessant og nyttig å møte folk i næringen. Det gir oss viktig kunnskap og innspill som vi kan ta med oss i vårt arbeid i departementet.
- Hva tenker du om konkurranseklimaet mellom samvirke og privat bransje i kjøttsektoren?
- Jeg mener et sterkt og velfungerende samvirke er en av bærebjelkene i den norske jordbruksmodellen og samvirket er jo i høyeste grad også privat eid. Men en miks av store konsern og små og mellomstore bedrifter er viktig for å kunne ha produksjon spredd over


































































































