Ren Mat
05.09.2019
At det følger en historie med oppskriften setter en ekstra spiss på opplevelsen for gjestene. Jeg har ikke lykkes i å oppdrive Charlamoske epler.
Kanskje vokser de fortsatt på det enslige treet på gården ved Hardangerfjorden? Istedenfor bruker jeg en miks av norske epler som Gravenstein og Åkerø. Kaken er enkel å lage og gjør seg på kakebordet med et florlett dryss av melis over. Akkurat slik som Daisy likte det.
3 egg 2,5 dl sukker 100 g smør 1,5 dl vann eller melk 4 dl hvetemel 2 ts bakepulver 4 mellomstore epler kanel, sukker og mandelflak Smelt smøret, ha i vann eller melk, varm forsiktig opp og avkjøl.
Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Tilsett det våte, og sikt i mel og bakepulver. Rør forsiktig sammen deigen. Hell røren i en 22 diameter godt smurt form og stikk eplebåter i. Strø over kanel, sukker og mandelflak.
Stekes på 180 grader på midterste rille i 35-45 minutter. Avkjøles på rist.
Ønsker du å lage en større kake bruker du 4 egg og 3 dl sukker.
Tips: For en ekstra saftig kake kan du dynke den med litt eplesaft. La eplesaften trekke godt inn før d
Gå til mediet3 egg 2,5 dl sukker 100 g smør 1,5 dl vann eller melk 4 dl hvetemel 2 ts bakepulver 4 mellomstore epler kanel, sukker og mandelflak Smelt smøret, ha i vann eller melk, varm forsiktig opp og avkjøl.
Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Tilsett det våte, og sikt i mel og bakepulver. Rør forsiktig sammen deigen. Hell røren i en 22 diameter godt smurt form og stikk eplebåter i. Strø over kanel, sukker og mandelflak.
Stekes på 180 grader på midterste rille i 35-45 minutter. Avkjøles på rist.
Ønsker du å lage en større kake bruker du 4 egg og 3 dl sukker.
Tips: For en ekstra saftig kake kan du dynke den med litt eplesaft. La eplesaften trekke godt inn før d