AddToAny

Vi kaster ikke mat, gjør vi vel?

Vi kaster ikke mat, gjør vi vel?
På Geitmyra matkultursenter i Oslo lærer barn og unge hvor maten kommer fra og hvordan god mat blir til. I vår har de lært hvor den ikke skal ende. Noen av landets beste kokker har vært på besøk og lært dem om restemat i stedet for kastemat. For å bli bevisste forbrukere må vi lære tidlig.
VI ER NESTEN de beste i verden, konstaterer kursleder Anna Frøslev Werenskiold og ser på seks barn i alderen åtte til 13 år. - Det er ikke noe å være stolte av, vi er blant de som kaster mest spiselig mat i hele verden. Vet dere hvor mye vi kaster? Noen hender skyter i været, de som svarer har lest plakaten fra Matvett som henger på døren. 230 000 kilo, sier én. - Tonn! retter en annen. - Ja, nikker Anne. - Vi kaster 230 000 tonn mat hvert år her i lille Norge. Tenk på det! Men den gode nyheten er at vi er flinke til å sortere søppelet vårt. På den måten kan mye av det vi kaster i hvert fall brukes igjen, forklarer hun.

De fleste norske barn vet forskjell på blå, grønne og hvite poser. Da er mye gjort, så lenge søppelsystemet er organisert både hjemme og i kommunen.

- I dag skal vi lære hvordan vi kan bruke gammelt brød så vi slipper å kaste dette, forklare
Gå til mediet

Flere saker fra Ren Mat

Om eg fortel deg at huda di er eit økosystem, kva ynskjer du å gje ho?
Ren Mat 01.12.2023
Reins Kloster Akevitt, ble først lansert i 2012 etter at Reins Kloster og 3-4 andre gårder med tidligere tilknytning til Klosteret gikk sammen for å lage Norges første økologiske akevitt.
Ren Mat 01.12.2023
DEN GRØNNESTE VINEN er den som ikke drikkes. Slik resonneres det i hvert fall rundt strøm som ikke brukes.
Ren Mat 01.12.2023
Du trenger
Ren Mat 01.12.2023
Julen er høysesong for å nyte vår nasjonalsprit norsk akevitt. Brennevinet har i løpet av de siste tiårene gått fra å være ansett som fattigmanns trøst til å bli en nasjonal merkevare som kan måle seg med hvilken som helst importert brennevin.
Ren Mat 01.12.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt