Baker og Konditor
09.06.2023
- Det var knapt noen som trodde at det gikk an å drive et bakeri midt i ingenmannsland. Vi fryktet at vi ville ende opp her helt alene med baksten vår. Men så bare eksploderte det, smiler Valery Hofmann og Georg Knutsen på Brød&Sånt i Malvik.
Vi må ha kjørt feil, det kan da ikke være noe bakeri her! Veien krongler seg langs Trondheimsfjorden, vi har forlengst passert tettstedet Hommelvik og det er ikke et hus eller et menneske å se. Bare sola som bryter gjennom skyene og glitrer på bølgene der ute. Google Maps må være helt på viddene i dag.
Men så: Et skilt i veikanten. «Brød&Sånt», står det. Og der, helt nede ved stranden dukker det opp en lysegrønn bygning. Bakeriet til Valery og Georg.
Kokken og bakeren
- Opprinnelig var det en kiosk, men det var ingen som hadde fått det til her. Vi leste i avisen at kommunen ønsket drivere, dermed lagde vi et konsept, søkte og fikk ja. Vi ville starte et håndverksbakeri som fremmet lokale råvarer, forteller ekteparet.
Han er kokk, hun er baker. Men fram til 2018 hadde de drevet med mange andre ting. Valery studerte fem år på universitetet før hun bestemte seg for
Gå til medietMen så: Et skilt i veikanten. «Brød&Sånt», står det. Og der, helt nede ved stranden dukker det opp en lysegrønn bygning. Bakeriet til Valery og Georg.
Kokken og bakeren
- Opprinnelig var det en kiosk, men det var ingen som hadde fått det til her. Vi leste i avisen at kommunen ønsket drivere, dermed lagde vi et konsept, søkte og fikk ja. Vi ville starte et håndverksbakeri som fremmet lokale råvarer, forteller ekteparet.
Han er kokk, hun er baker. Men fram til 2018 hadde de drevet med mange andre ting. Valery studerte fem år på universitetet før hun bestemte seg for