AddToAny

Unngå mva-krøll ved kjøp av tjenester fra utenlandske entreprenører

Forskjellene mellom entreprisetjenester og inn- og utleie av arbeidskraft har betydning i flere sammenhenger, blant annet i forhold til offentligrettslige krav, skatt, arbeidsgiveravgift og trygdeavgift. Skillet vil også kunne ha betydning i forhold til merverdiavgift.
EN NORSK KJØPER av tjenester fra utlandet bør derfor ha et bevisst forhold til hva slags tjenester som leveres, og det bør gjenspeiles i kontrakten mellom partene.
I utgangspunktet vil det ikke ha noen merverdiavgiftsmessig betydning om det leveres entreprisetjenester eller leies ut arbeidskraft for utøvelse av byggeoppdrag i Norge. Både omsetning av entreprisetjenester og tjenester med utleie av arbeidskraft for utføring av entrepriseoppdrag i Norge er merverdiavgiftspliktig.
Dersom tjenestene derimot leveres av en utenlandsk næringsdrivende, vil tjenestenes art ha betydning i forhold til hvem som har ansvaret for oppkreving, innberetning og innbetaling av merverdiavgift til staten. Det er derfor nødvendig å ta stilling til om det rettslig sett foreligger en entreprisetjeneste eller ut-/innleie av arbeidskraft.
Grensen er imidlertid ikke klar. Det må foretas en helhetsvurdering, hvor en rekke momenter vil ha betydning, blant annet hvem som har ansvaret for ledelsen og resultatet av arbeidet, hvem som holder driftsmidle
Gå til mediet

Flere saker fra Våre Veger

Et av de utredede løsningene er en hengebru med det lengste bruspennet i verden: hele 2710 meter.
Våre Veger 30.06.2022
DENNE NOE UVANLIGE gangbrua er bygget i en turist- og underholdningspark i Da Nang i Vietnam. Den 150 meter lange brua løftes opp fra de grønne skogene av et par kjempestore hender.
Våre Veger 30.06.2022
Våre Veger 30.06.2022
Gimsøybrua i Lofoten var en av bruene som var valgt ut til forskning på bruk av katodisk beskyttelse som brurehabilitering tidlig på 90-tallet. I år blir brua ferdig beskyttet med katodisk beskyttelse, og kan se frem til et adskillig lengre liv i øyrikets tjeneste.
Våre Veger 30.06.2022
FEM GRUPPERINGER AV entreprenører og rådgivere er kvalifisert til å levere tilbud og konkurrere om å bygge ny E6 Storhove-Øyer i Innlandet. De fem grupperingene som skal konkurrere om entreprisen er:
Våre Veger 30.06.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt