AddToAny

Tariffavtaler på plass i Regnskapshuset og EM1

Regnskapshuset har for første gang inngått en tariffavtale, mens EiendomsMegler 1 Nord-Norge har fått en ny tariffavtale på plass.
Mali A. Arnstad Foto: Morten Tønder Albertsen

Finansforbundet og SpareBank 1 Regnskapshuset Nord-Norge har lenge vært i forhandlinger om tariffavtale og har nå kommet i mål. Avtalen ble signert 8. oktober 2019 og er en «Direkteavtale» mellom Finansforbundet og ledelsen i SpareBank 1 Regnskapshuset.

- Vi er veldig glad for å ha fått på plass en tariffavtale. Forhandlingene har tatt lang tid og det har vært utfordringer, men vi har hatt god dialog med ledelsen. Nå har vi fremforhandlet regulerte arbeidsforhold og ryddige arbeidsbetingelser for de ansatte. I avtalen ligger også at vi får AFP, sier tillitsvalgte i Regnskapshuset, Caroline Sundstrøm og Bjørg Elisabeth Paulsen.

ALLE BIDRAGSYTERE: Regnskapshuset er fornøyd med sin første tariffavtale. Foran på bildet gratulerer administrerende direktør Tom Robert Aasnes og hovedtillitsvalgt Caroline Sundstrøm hverandre med avtalen. Bak står May-Britt Nilsen, Vivi Ann Pedersen, Solveig Espenes, Bjørg Elisabeth Paulsen og Espen H. Utnes, som alle har bidratt i forhandlingene.

Administrerende direktør Tom Robert Aasnes er også fornøyd.

- Avtalen er viktig for oss. Det er bare 14 prosent av bransjen som har regulerte avtaler om lønns- og arbeidsforhold, og vi er en av dem. Hovedhensikten er å få forutsigbarhet og ordnede forhold for ansatte. Samtidig er det viktig at vi klarer å være konkurransedyktige på lønn og at vi ikke får et kostnadsnivå på personalkostnader over bransjen slik at vi mister konkurransekraft. Det har vært en nødvendig

Les mer

Flere saker fra Finansfokus

- Vi tror at den perioden vi fortsatt er inne i, vil endre arbeidsvaner permanent, sier kommunikasjonsdirektør Øystein Thoresen i Gjensidige. Flere bedrifter åpner for større fleksibilitet når det gjelder bruk av hjemmekontor.
Finansfokus 03.06.2020
Norske bank- og finansforetak har til dels meget detaljerte planer klare for gjenåpningen av sine kontorlandskaper.
Finansfokus 02.06.2020
- Den viktigste egenskapen er at jeg er veldig møysommelig, men samtidig veldig effektiv.
Finansfokus 29.05.2020
- Norsk e banker er solid e og har gjennom mange år bygget opp mye kapital for å kunne bistå sine kunder.
Finansfokus 29.05.2020
Norske banker hadde i første kvartal de høyeste tapene siden bankkrisen for 30 år siden. - Det må tas høyde for at det kan bli betydelige utlånstap og svekket lønnsomhet i bankene i tiden fremover, sier finanstilsynsdirektør Morten Baltzersen.
Finansfokus 28.05.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt