AddToAny

- Takk for responsen på vår leserundersøkelse

Jeg ønsker å takke leserne av Gravplassen for gode tilbakemeldinger på vår leserundersøkelse som ble gjennomført rundt påsketider.
For første gang i historien har vi fått en pekepinn på hva dere ønsker å lese om i Gravplassen.

Fagbladet Gravplassen er godt likt. Både som papirutgave, men også på nett. At enkelte stoffområder er mer populære enn andre, hadde vi en klar formening om. At vi har en leserkrets med hovedtyngde blant de eldre fra 55 år og oppover, var en erkjennelse av at vi må gjøre mer for å nå yngre lesere. Interessant var det også at nesten 20 prosent av våre tilhengere ikke har noen tilknytning til Gravplassforeningen. Noe som betyr at hver femte leser synes vårt stoffområde er interessant og lærerikt.
Våre lesere ønsker «mer av alt» noe som er en stor inspirasjon for videre arbeid, der det redaksjonelle fotavtrykket får første prioritet.

Årets fagdager er historie. Når ett kapittel lukkes, åpnes nye sider for videre utvikling.

Sånn er det også for Gravplassforeningen. Vi har innenfor vår sektor svært mange nyvinninger. Sektoren blir ofte av andre sett på som konservativ og tradisjonsbærende. Men, navna minnelunder, urnevegger, utprøving av ny teknologi (for eksempel lanseringen av «vannkremasjon») viser at evnen til nytenking er stor også innen vår sektor.
Sterkere jordvern, ikke minst bruk av landbruksareal, vil kreve nye og kreative tilnærminger. Dette for å løse fremtidens gravleggingsbehov.
Det er ikke så enkelt som det ser ut. For eksempel: Skal en ny gravplass etableres på «jomfruelig mark» kan det bety at den anlegges langt fra bebyggelse, seremonirom og kirker.
«Nærgravplassen», som Statsforvalteren lanserte under fagdagene, er en gravplass i de pårørendes nærområde. Som du gjerne kan nå til fots eller med buss. Legges gravplassen langt unna der folk bor, kan privatbilen bli eneste alternativ. Det harmonerer dårlig sammen med idéen om en klimanøytral gravplass.

Gravplassmyndigheten bør også ha pårørendes transportmuligheter i bakhodet, når nye gravplasser planlegges.
God sommer.


"«Våre lesere ønkser mer av alt, noe som er en stor inspirasjon for videre arbeid der det redaksjonelle fotavtrykket får første prioritet».
(Alf Bergin)"
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra Gravplassen

Nordisk kongress er møteplassen for gravplassansatte på tvers av landegrensene. Nordiske land har like utfordringer, men ulik kulturhistorisk bakgrunn å møte dem med. Annen synsvinkel på samme problem, kan gi kreative løsninger til egen arbeidsplass.
Gravplassen 27.06.2022
- Den døde som i en rottefelle, sier Henning Hammer (72).
Gravplassen 27.06.2022
- Kjører vi forbi noen pårørende ved en grav nå, får vi smil og tommel opp. Før kunne vi få sure blikk, sier Tore I. Rahm, driftsleder ved Skedsmo kirkegård utenfor Lillestrøm.
Gravplassen 27.06.2022
Endelig: Tradisjonelle fagdager. Nesten 200 personer fra hele landet og med stor interesse for gravplassektoren, benket seg sammen under årets fagdager i Oslo. Til et variert og spennende program.
Gravplassen 27.06.2022
Leserundersøkelsen som ble gjennomført i vår, viser at mottakerne av fagbladet finner relevant informasjon til stor nytte for sitt arbeid. Det de ønsker mer av er litt av alt.
Gravplassen 27.06.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt