AddToAny

Sykepleiere er pasientens advokat

Vi sykepleiere har kompetansen til å vurdere når helsetjenesten ikke holder mål faglig. Og hvem skulle ellers si fra, hvis ikke vi som fagfolk gjør det?
Som sykepleiere har vi både rett og plikt til å si ifra om kritikkverdige forhold i helsetjenesten. Lenge før vi fikk lover om dette, så var det sterkt forankret i de yrkesetiske retningslinjene som Norsk Sykepleierforbund vedtok for om lag 40 år siden.

Ingen som har sett, kan unngå å bli opprørt over det som avdekkes. Dessverre er det ikke nytt. Sykepleiere, helsefagarbeidere, tillitsvalgte, pasienter og pårørende har i årevis meldt ifra om at oppgavene er for mange og kapasiteten for lav til å kunne tilby faglig forsvarlige helsetjenester.

Det er viktig å understreke at det ikke er slik overalt og hele tiden, men det skjer ofte nok til at vi alle bør være bekymret.

Viktigere enn noen gang

Aldri før har det vært viktigere at sykepleiere varsler om konsekvensene av dagens organisering av helsetjenestene. For med trangere økonomiske rammer der færre skal gjøre mer, må det prioriteres. Og mens kommunene og helseministeren diskuterer hva so

Les mer

Flere saker fra Sykepleien

Sykehuset i Vestfold har lykkes med å friste sykepleierstudenter med seks timers lønn for fire timers vakter.
Sykepleien 29.03.2023
Det er ikke for moro skyld at helsepersonell skriker av full hals. Det er fordi vi frykter for helsetjenesten, fremtiden vår og - ikke minst - for pasientene våre.
Sykepleien 28.03.2023
18 av 31 pasienter fikk ikke forsvarlig helsehjelp etter deltakelse i kreftstudien Norwait, skriver statsforvalteren i Vestland.
Sykepleien 28.03.2023
Mange flere kvinner unngår nå plager med vannlating og tarmtømming etter fødselen, enn for 20 år siden.
Sykepleien 28.03.2023
Byrådet i Oslo varsler at de skal rydde opp i kommunens helsehus. Mer penger til støttepersonell og en stor omorganisering til 60 millioner kroner er planen.
Sykepleien 28.03.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt