AddToAny

Sunn matglede fremfor matfrykt

- Vanlige matvarer kan gjøre deg alvorlig syk, er en gjenganger i mediebildet. Dette forvirrer, skremmer og gjør det ikke enklere for folk å spise sunt, mener Malén Gudbrandsgard, ernæringsfaglig rådgiver i MatPrat.
Fryktbasert kostholds-kommunikasjon som demoniserer enkeltmatvarer er vanlig i media.
- Å fremstille enkeltmatvarer som roten til helseproblemer bidrar til mer forvirring, og i verste fall redsel for å bli syk. Å skremme folk vekk fra vanlig mat gjør det mer krevende å spise sunt. Det kan føre til at noen unødvendig kutter ut næringsrike matvarer, sier Malén.

Ubalansert fremtoning
Malén påpeker at informasjonen som serveres om kjøtt ofte er unyansert. Det er overskrifter som spis mindre og du blir syk.
- Ja, noen observasjonsstudier viser en
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøttbransjen

Norges største dagligvareaktør tapte betydelige markedsandeler for første gang på nær 20 år. Reitan-familiens REMA 1000 ble den store vinneren.
Kjøttbransjen 16.03.2023
Kollagentarm er best i blindtest. Det fant firmaet Arne B. Corneliussen ut på UMAMI-messen. Et knapt flertall likte kollagen bedre enn naturtarm.
Kjøttbransjen 16.03.2023
Med en stand på 24 kvadratmeter og de fleste nøkkelansatte i bedriften i aktiv dialog med kunder og besøkende, markerte Pers Kjøkken seg sterkt på årets UMAMI-messe. Og det er selvsagt storhusholdningsmarkedet oppmerksomheten rettes mot.
Kjøttbransjen 16.03.2023
Matbørsen omsatte i fjor for 777 millioner kroner og fikk et driftsresultat på 24 millioner kroner. Det er ned ni millioner kroner fra året før.
Kjøttbransjen 16.03.2023
De er norgesmestre i sameksponering og selger mer fordi kundene finner hele måltidet på samme sted. Nå advarer Rema Iseveien kjøttbransjen mot å produsere for lager og levere dårlig dato: Best dato gir de beste resultatene.
Kjøttbransjen 16.03.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt