Kjøttbransjen
16.03.2023
- Vanlige matvarer kan gjøre deg alvorlig syk, er en gjenganger i mediebildet. Dette forvirrer, skremmer og gjør det ikke enklere for folk å spise sunt, mener Malén Gudbrandsgard, ernæringsfaglig rådgiver i MatPrat.
Fryktbasert kostholds-kommunikasjon som demoniserer enkeltmatvarer er vanlig i media.
- Å fremstille enkeltmatvarer som roten til helseproblemer bidrar til mer forvirring, og i verste fall redsel for å bli syk. Å skremme folk vekk fra vanlig mat gjør det mer krevende å spise sunt. Det kan føre til at noen unødvendig kutter ut næringsrike matvarer, sier Malén.
Ubalansert fremtoning
Malén påpeker at informasjonen som serveres om kjøtt ofte er unyansert. Det er overskrifter som spis mindre og du blir syk.
- Ja, noen observasjonsstudier viser en
Gå til mediet- Å fremstille enkeltmatvarer som roten til helseproblemer bidrar til mer forvirring, og i verste fall redsel for å bli syk. Å skremme folk vekk fra vanlig mat gjør det mer krevende å spise sunt. Det kan føre til at noen unødvendig kutter ut næringsrike matvarer, sier Malén.
Ubalansert fremtoning
Malén påpeker at informasjonen som serveres om kjøtt ofte er unyansert. Det er overskrifter som spis mindre og du blir syk.
- Ja, noen observasjonsstudier viser en