AddToAny

Som nyutdannet sykepleier vil jeg ikke være faglig kvalifisert

Er det forsvarlig at en sykepleierstudent som uteksamineres etter tre år på en bachelorutdanning, har tilbrakt de siste tre praksisperiodene kun i hjemmesykepleien?
Høsten 2020, midt i pandemien, begynte jeg på sykepleiestudiet. Jeg ønsket å begynne på dette studiet fordi jeg har en interesse for menneskekroppen og et ønske om å gi noe til andre.

Jeg er ivrig etter å bli en kjempedyktig sykepleier og ønsker å bruke mine kunnskaper og erfaringer på å gjøre en positiv forskjell i menneskers helse.

Å bli en god sykepleier ved å tilegne seg god og relevant kunnskap og ferdigheter er avhengig av gode og relevante praksisområder. Det er ingen hemmelighet at det er mangel på sykepleiere. Til tross for det er vi mange sykepleierstudenter, noe som fører til at det er færre praksisplasser til rådighet for studentene.

Da jeg gikk andreåret, hadde jeg praksis i psykiatri. Den tilbrakte jeg i hjemmesykepleien. Noen måneder senere, da jeg begynte på tredjeåret, var det tid for den kirurgiske praksisen. Her også tilbrakte jeg sju uker i hjemmesykepleien. Neste semester venter min siste praksisperiode. Den består av ti uker i hjemmesykepleien.

Liten variasjon og lite progresjon

Er det forsvarlig at en sykepleierstudent som uteksamineres etter tre år på en bachelorutdanning, h

Les mer

Flere saker fra Sykepleien

Andrzej Gorecki er sykmeldt, men får ikke sykepenger. Han forstår ikke hvorfor.
Sykepleien 20.02.2024
Kanskje er det alderen, men jeg klarer bare ikke å mønstre den store begeistringen for den siste kunstig intelligens-bølgen.
Sykepleien 06.12.2023
Det finnes ikke en stor reserve av sykepleiere, viser denne studien. De aller fleste har relevante stillinger, selv om de ikke arbeider med direkte pasientkontakt.
Sykepleien 13.10.2023
DU VET KANSKJE at du har pensjonen din i KLP og at du har «offentlig tjenestepensjon», men vet du hva dette egentlig betyr for deg?
Sykepleien 13.10.2023
Sykepleie er som jazz. Hva kjennetegner jazz? Improvisasjon.
Sykepleien 28.09.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt