Ren Mat
07.09.2021
Akkurat som med vin kan det høyne opplevelsen om du setter ord på hva sideren lukter, smaker og minner deg om.
Det er både en kunst og egentlig ganske lett å smake på sider. Det viktigste er at man tør å prøve å sette ord på hvilke smaker og opplevelser man har. Jo mer du smaker og jo mer du prøver å finne ut hvilke assosiasjoner smakene gir, desto bedre ordforråd får du. Lukter det krydder? Lukter det skog? Smaker det blomster? Husk at ingenting er feil, vi har alle helt unike opplevelser, bilder og minner knyttet til lukter og smaker.
Et godt eksempel på dette er da jeg hadde en smaking sammen med Agurtxane Concellon fra Fjåk sjokolade, og jeg skulle gjøre et lite eksperiment på hvordan lukter og smaker gir oss bilder i hodet. Jeg spurte gjestene hva de tenkte på når jeg sa appelsin, hvilke plasser, stemninger og aktiviteter de forbant appelsinen med. Hendene skøyt i været og alle svarte - påske, skitur, solveggen o
Gå til medietEt godt eksempel på dette er da jeg hadde en smaking sammen med Agurtxane Concellon fra Fjåk sjokolade, og jeg skulle gjøre et lite eksperiment på hvordan lukter og smaker gir oss bilder i hodet. Jeg spurte gjestene hva de tenkte på når jeg sa appelsin, hvilke plasser, stemninger og aktiviteter de forbant appelsinen med. Hendene skøyt i været og alle svarte - påske, skitur, solveggen o