AddToAny

Skjåkmat ble spekeskinkemester

Skjåkmat produserer 200 av disse spekeskinkene i året og det skjer på basis av en stor lokal, frittgående gris. Nå har kyndige NM-dommere kåret denne spekeskinka til Norges aller beste. - Et flott produkt med en god behagelig moden smak. Mør i konsistensen, god modning og mild i smaken. Rett og slett en spekeskinke i særklasse!
Dette var dommen de drøyt 20 dommerne felte over den utbeina spekeskinken fra Skjåkmat. I 24 måneder har sjefen selv, Brenna, latt den modne i særdeles kontrollert klima og resultatet er altså oppløftende for denne tradisjonsrike bedriften lengst nord i Gudbrandsdalen.

Spesielt fôr
- Vi er svært stolte over å kunne tilby våre kunder dette spekeskinkeproduktet. Det er til storhusholdningsmarkedet vi selger den og et dusin kunder «kniver» om å få tilgang til denne spekeskinken vi selvsagt er svært stolte av. Jeg kan vel innrømme at det dette produktet nok er det vi har den dårligste økonomiske kalkylen på, men vi trives med å ha et slikt produkt i vår portefølje. Svinebonde Ola Kvalheim her i Skjåk forsyner oss med skinkene fra en gris som minimum veier 125 etter slakting. Den er fôret opp på et spesialutviklet fôr som bidrar til den gode smaken, forteller daglig leder Per Ivar Brenna.

Seks produkter i NM
Men det dreid
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøttbransjen

Roar Stang Kjøtt stakk av med topprisen.
Kjøttbransjen 30.01.2025
Når Geir Pollestad spiser på restaurant, vil han vite om biffen er norsk eller ikke. Nå går ministeren inn for merkeordning for norsk mat.
Kjøttbransjen 30.01.2025
Umiddelbare tiltak ble iverksatt da det i januar ble påvist munn- og klovsyke i Tyskland.
Kjøttbransjen 30.01.2025
Å finne norske pølsemakere og kjøttskjærere? Det er større sjanse for å vinne i Lotto, mener Bjarne Lavik.
Kjøttbransjen 30.01.2025
Hit kommer ikke de store mattrendene så fort. Kundene i den døgnåpne Jokerbutikken foretrekker kjøttdeig og pølser.
Kjøttbransjen 30.01.2025

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt