Kjøttbransjen
15.05.2024
Skjåkmat produserer 200 av disse spekeskinkene i året og det skjer på basis av en stor lokal, frittgående gris. Nå har kyndige NM-dommere kåret denne spekeskinka til Norges aller beste. - Et flott produkt med en god behagelig moden smak. Mør i konsistensen, god modning og mild i smaken. Rett og slett en spekeskinke i særklasse!
Dette var dommen de drøyt 20 dommerne felte over den utbeina spekeskinken fra Skjåkmat. I 24 måneder har sjefen selv, Brenna, latt den modne i særdeles kontrollert klima og resultatet er altså oppløftende for denne tradisjonsrike bedriften lengst nord i Gudbrandsdalen.
Spesielt fôr
- Vi er svært stolte over å kunne tilby våre kunder dette spekeskinkeproduktet. Det er til storhusholdningsmarkedet vi selger den og et dusin kunder «kniver» om å få tilgang til denne spekeskinken vi selvsagt er svært stolte av. Jeg kan vel innrømme at det dette produktet nok er det vi har den dårligste økonomiske kalkylen på, men vi trives med å ha et slikt produkt i vår portefølje. Svinebonde Ola Kvalheim her i Skjåk forsyner oss med skinkene fra en gris som minimum veier 125 etter slakting. Den er fôret opp på et spesialutviklet fôr som bidrar til den gode smaken, forteller daglig leder Per Ivar Brenna.
Seks produkter i NM
Men det dreid
Gå til medietSpesielt fôr
- Vi er svært stolte over å kunne tilby våre kunder dette spekeskinkeproduktet. Det er til storhusholdningsmarkedet vi selger den og et dusin kunder «kniver» om å få tilgang til denne spekeskinken vi selvsagt er svært stolte av. Jeg kan vel innrømme at det dette produktet nok er det vi har den dårligste økonomiske kalkylen på, men vi trives med å ha et slikt produkt i vår portefølje. Svinebonde Ola Kvalheim her i Skjåk forsyner oss med skinkene fra en gris som minimum veier 125 etter slakting. Den er fôret opp på et spesialutviklet fôr som bidrar til den gode smaken, forteller daglig leder Per Ivar Brenna.
Seks produkter i NM
Men det dreid