AddToAny

Siste reise i det godes tjeneste

Forbundsleder Pål Adrian Hellman ble skuffet da han ikke ble innstilt som forbundsleder for en ny periode, men det er en tid for alt. F ør landsmøtet går turen til UNI for å motta heder og ære.
Svein Åge Eriksen Foto: Sverre Jarild

I ni år har han arbeidet døgnet rundt, først som nestleder, de siste seks og et halvt år som forbundsleder. Han hadde lyst på en periode til, men aksepterer at valgkomiteen vil det annerledes.

Det har vært en spennende reise i det godes tjeneste, som Pål kaller sin egen gjerning i Finansforbundet. I årenes løp er det blitt utallige reiser både i inn- og utland. Da har det kommet godt med at han er over snittet glad i å reise. Ikke for reisens del, men for å møte medlemmer og tillitsvalgte her hjemme og for å arbeide med viktige spørsmål i NFU, UNI og ILO.

STØRSTE KOMPETANSELØFT

Kompetanseutvikling har vært et område der Hellman har engasjert seg sterkt. Da Autorisasjonsordningen for finansielle rådgivere (AFR) ble innført i 2009, ble han valgt inn som Finansforbundets representant i styret i AFR. H an var arkitekten for at forbundet skulle trekke seg ut for å kunne representere sine medlemmer på fritt grunnlag.

- Autorisasjonsordningen for finansielle rådgivere er det største kompetanseløftet som noen gang har skjedd i finansnæringen. Det har vi all grunn til å være stolte av, selv om det også medførte store utfordringer for mange medlemmer, konstaterer forbundslederen.

Jeg har våget å ta vanskelige beslutninger

I dag omfatter autorisasjonsordningen også skadeforsikring, kreditt og personforsikring. Ved siste årsskifte var det 6 188 autoriserte finansielle rådgivere, 6 793 i skadeforsikring og 3 867 i kreditt.

- Medlemmene stiller større krav til oss, og vi må levere på kompetanseutvikling. Da tenker jeg ikke bare på trygghet og sikkerhet, men hjelpe våre medlemmer til å forstå hvordan bedriften og næringen utvikler seg. Derfor må vi være åpne og villige til

Les mer

Flere saker fra Finansfokus

Redaksjonen i Finansfokus tar nå sommerferie og neste publisering blir mandag 17. august. Ta godt vare på hverandre og riktig god sommer!
Finansfokus 28.06.2020
Kristine Lund i Gjensidige har opplevd mye spennende og sier som regel alltid ja til en utfordring, selv om det innebærer å ta noen skritt utenfor komfortsonen.
Finansfokus 26.06.2020
Spare B ank 1 Midt-Norge (SMN) bruker t re millioner kroner p å å subsidiere sommerjobbe r til u ngdom. Det er en del av bankens koronadugnad.
Finansfokus 25.06.2020
Koronasituasjonen tvang Finanstilsynet til å avlyse et planlagt seminar 24. april om klimarisiko. Samme dag kom oppdraget fra Finansdepartementet om å få på plass i norsk lov EUs forordninger om klimatiltak i finanssektoren.
Finansfokus 24.06.2020
MyMonii lanserer et nytt betalingskort til en glemt kundegruppe: de unge mellom 13 og 18 år som er store nok til å handle i et kontantløst samfunn, men for unge til å ha sine egne digitale penger.
Finansfokus 22.06.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt