AddToAny

Sats på kompetanseutvikling

- Finansforbundet er et rikt forbund. Derfor må vi sette av mye mer penger til å bygge opp kompetansen til medlemmene. Samtidig er det viktig at dette skjer i samarbeid med arbeidsgiverne, sier Jan Flaskerud og Linn Cecilie Haslestad.
T ekst og foto: Svein Åge Eriksen

HØNEFOSS: De er begge tillitsvalgte med lang fartstid i Hønefoss Sparebank, en bank i Eika-Gruppen, og har spennende tanker om hvordan forbundet kan utvikles videre.

- Hvis du skulle tenke helt nytt om forbundet, hvilken endring var den første du ville gjennomføre og hvorfor?

- N avn et forbund eller fagforening er for traust for de yngre. De kobler dette raskt opp mot konflikt når ting går galt. Hva med å bygge et kompetansenettverk for alle i næringen? En digital læringsarena som har et tilbud til alle aldersgrupper? Det tror jeg kunne blitt spennende, sier Jan Flaskerud, hovedtillitsvalgt i Hønefoss Sparebank.

MANGLER KUNNSKAP

- Dessverre er det mange unge som mangler kunnskap om hva en fagforening er og hvorfor det er viktig å være organisert. Derfor har unge også problemer med å se hva de får igjen for medlemskontingenten. Jeg synes ideen om å bygge et nettverk for kompetanseheving er god. Kanskje kunne

Les mer

Flere saker fra Finansfokus

- Jeg er imponert over innovasjonskraften i norsk finansnæring. Derfor må dere f ortsett e å investere i kunnskap og teknologi og vær e på hugget i kampen om kompetent arbeidskraft!
Finansfokus 12.11.2019
- Vi kan ikke sitte rolig og vente på hva som skal skje videre. Vi må peke ut en retning for hvor vi skal, ha evne til å sluttføre og snu hvis vi går feil vei, sier Dag Arne Kristensen.
Finansfokus 11.11.2019
Tor Ulsten i Sparebanken Sogn og Fjordane vil digitalisere e gne notater. I dag ligger noen notater på mobil en, noe n på PC og noe n i notatblokk en.
Finansfokus 08.11.2019
- Jeg synes at verving er en utfordring. Det holder ikke at vi står på stand en gang i året og tror at jobben er gjort, sier Christi na Straub, nestleder i Finansforbundet i SpareBank 1 SMN.
Finansfokus 07.11.2019
Finansforbundets styre foreslår at Finansfokus ikke lenger skal redigeres etter R edaktørplakaten, men skal bli et talerør for forbundsledelsen.
Finansfokus 06.11.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt