AddToAny

Sammenheng mellom ti nnitus og kronisk smerte

Sammenheng mellom ti nnitus og kronisk smerte
En ny studie fra Folkehelseinstituttet (FHI) viser at det er sammenheng mellom tinnitus og kronisk smerte. Forskerne fant en klar sammenheng uavhengig av alvorlighetsgrad av tinnitus, men sammenhengen var sterkere ved hyppig og mer plagsom tinnitus.
Det er gjort lite forskning på dette, selv om en mulig sammenheng mellom kronisk smerte og tinnitus er diskutert i lang tid. Flere har påpekt fellestrekkene mellom tinnitus og smerte. Begge tilstander er subjektive, de kan utvikle seg til å bli kroniske og følges ofte av sansemessig hypersensitivitet.
Så vidt forskerne vet er dette den første befolkningsstudien som har sett på sammenhengen mellom kronisk smerte og tinnitus.

Dette har de undersøkt:
I denne studien har forskerne undersøkt om deltakere med kronisk smerte, definert som smerte med varighet lenger enn tre måneder, har større sannsynlighet for å ha tinnitus enn dem som ikke har kronisk smerte. I tråd med den vanligste definisjonen av tinnitus i befolkningsstudier, ble tinnitus definert som perioder med øresus i mer enn fem minutter i løpet av siste 12 måneder.
For å kunne undersøke om en eventuell sammenheng fantes uavhengig av tinnitusens alvorlighetsgrad, brukte forskerne flere ulike definisjoner av tinnitus, med ulik alvorlighetsgrad, fra «tinnitus mer enn fem minutter i løpet av 12 måneder» til «minst ukentlig og meget plagsom tinnitus». Hos deltakerne med
Gå til mediet

Flere saker fra Din Hørsel

At barns hørsel bør testes så tidlig som mulig, er det stor faglig enighet om i dag. Men visste du at vi må til London og Trøndelag for å finne historien bak dagens hørselsundersøkelser av barn?
Din Hørsel 26.08.2022
Karl Øyvind Lindheims innlegg i siste Din Hørsel skriver jeg gjerne under på. Jeg kjenner meg godt igjen, og har i mange år prøvd å treffe noen som deler denne ideen.
Din Hørsel 26.08.2022
Jeg har hatt verv både som lokallagsleder og fylkesleder. Givende oppgaver. Jeg har møtt mange meningssterke og positive mennesker. Jeg var døv på ett øre fra fødselen av.
Din Hørsel 26.08.2022
HLFs landsmøte i Bodø i juni sa ja til nytt sentralstyre og handlingsprogram, men nei til nytt navn og økt medlemskontingent.
Din Hørsel 26.08.2022
Din Hørsel 26.08.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt