Baker og Konditor
15.09.2017
Tidligere landslagsbaker Thomas Valand fulgte drømmen og startet opp bakeri i fødebyen Flekkefjord.
Det var alltid drømmen. Så til tross for en veldig god jobb som bakesjef i Godt Brød Norge, måtte Thomas ta sjansen da den dukket opp i form av en bygning fra 1848, lokalisert i hjertet av sørlandsperlen Flekkefjord.
- Da tilbudet om å overta Tollboden kom, var jeg aldri i tvil. Jeg har alltid hatt lyst å starte for meg selv og jeg ville flytte hjem, sier Thomas Valand.
Tollboden i Flekkefjord hadde på dette tidspunktet vært kontorlokaler og hadde behov for en omfattende ombygging for å fungere som bakeri og serveringssted.
Faren til Thomas, Asbjørn Valand, er en nevenyttig mann og sammen har far og sønn, samt andre i familien gjort 90 prosent av arbeidet som måtte til for at Tollboden kunne åpne dørene. Og dørene åpnet i mai 2016.
- Min far er vaktmester på huset, men han er også min forretningspartner i Tollboden Bakeri. Jeg kunne ikke gjort dette på egen hånd og det passet fint at min far ønsket å være med på dette prosjektet. Det er jo en fa
Gå til mediet- Da tilbudet om å overta Tollboden kom, var jeg aldri i tvil. Jeg har alltid hatt lyst å starte for meg selv og jeg ville flytte hjem, sier Thomas Valand.
Tollboden i Flekkefjord hadde på dette tidspunktet vært kontorlokaler og hadde behov for en omfattende ombygging for å fungere som bakeri og serveringssted.
Faren til Thomas, Asbjørn Valand, er en nevenyttig mann og sammen har far og sønn, samt andre i familien gjort 90 prosent av arbeidet som måtte til for at Tollboden kunne åpne dørene. Og dørene åpnet i mai 2016.
- Min far er vaktmester på huset, men han er også min forretningspartner i Tollboden Bakeri. Jeg kunne ikke gjort dette på egen hånd og det passet fint at min far ønsket å være med på dette prosjektet. Det er jo en fa